• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Siyer-i Nebi bilgi yarışması düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Türkiye’deki ahlaki yozlaşmaya karşı Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  Genel Merkezi’nin tüm Türkiye geneli lise öğrencilerine yönelik düzenleyeceği “Liseli Gençler Efendimizin İzinde” teması ile Siyer-i Nebi yarışması Batman’da 20 Aralık tarihinde yapılacak.

AGD Batman Şubesi, yapılacak olan yarışma ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat, İl Müftüsü Hasan Çağlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, AGD Batman Şubesi Başkanı Lokman Özkan ve yönetimi katıldı.

Siyer-i Nebi bilgi yarışmasıyla ilgili bilgi veren AGD Batman Şube Başkanı Lokman Özkan, 20 Aralık tarihinde yapılacak sınav öncesi sınava girmek isteyenlerin kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Özkan, “Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi, tüm Türkiye genelindeki lise öğrencilerine yönelik Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili sorulardan oluşacak bir sınav yapacaktır. Bu sınav öncesinde belirlediği bir tarihte öğrencilere MGV tarafından yayınlanan Dr. Mehmet Sürmeli’nin Gaye İnsan Hz. Muhammed (s.a.v) isimli kitabı ile sınava girmek isteyenlere dağıtarak kayıt yapacaktır. 20 Aralık tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile beraber belirlenen okullarda, AGD’nin kendi belirlediği sınav gözetmenleriyle sınav yapacak ve dereceye girenleri ödüllendirecektir.” dedi.

“Büyük değer ve örnek model Peygamberimiz iyi algılanması gerekir”
Projenin amacına da değinen Özkan, “Derneğimiz gençliğimizin ahlaki yoksunluktan dolayı her geçen gün uçuruma sürüklendiğini; alkol, uyuşturucu kullanımında, suç işleme oranlarında istatistiki olarak büyük bir artış olduğunu gözlemlemektedir. Bu nedenden dolayı bizler değerler eğitiminin uygulanmaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak ülkemiz sınırlarında bulunan bütün lise öğrencilerimize yönelik Siyer-i Nebi yarışması hazırlamaya karar verdik.” diyerek yapılan çalışmalar sonucunda ahlaklı, milleti için çalışan, ailesini, eşini dostunu önemseyen bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Siyer-i Nebi bilgi yarışması; 20 Ekim-20 Kasım tarihlerinde kayıtları yapılıp, 20 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’da sınav yapılacağı belirtildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir