• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
DÜ'de 'Bir Fidan Bir Kan' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Orman Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay Genel Müdürlüğü’nün iş birliği ile başlatılan kan bağışı ve fidan dikimi projesi kapsamında, Dicle Üniversitesi’nde ‘Bir Fidan Bir Kan’ adlı kan bağışı ve fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Üniversite öğrencileri, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Meslek Yüksekokulu Binası’nda kan bağışında bulundu.

“Diyarbakır’a 23 bin 700 fidan dikilecek”

Türkiye genelinde alınan kan sayısının belirlenip bu sayı kapsamında fidan dikimi yapılacağını açıklayan Kızılay Bölge Planlama Uzmanı Mehmet Kızılkaya, proje kapsamında Diyarbakır’a 23 bin 700 fidan dikileceğini açıkladı. Kızılkaya, “Orman İl Müdürlüğünün belirleyeceği bir tarihte ve belirleyeceği alanlarda bu fidanlar dikilmeye başlanacaktır.” dedi.

“Kan, tamamıyla hayati bir konudur”

Kan bağışının hayati bir konu olduğunu söyleyen Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı İbrahim Yenigün ise, “Öğrenci arkadaşlarımızla beraber bu hayati konuya bir nebzecik de olsa katkıda bulunmak için ortak gayreti gösterme çabası içindeyiz. Umarız verimli olur.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir