• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Türkiye’den Gazze’ye bin konut
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ile Gazze`yi ziyaret eden Türkiye`nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçisi Mustafa Sarnıç, TİKA ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri eşliğinde 1000 Konut Projesinin temel atma törenine katıldı.

Gazze`de düzenlenen açılış töreninde konuşan TİKA Başkanı Çam, Gazze`ye yapılacak bin konutun, yaşamlarını sürdürebilmeleri için sunulan basit bir hediye olduğunu belirtti. Konutların geçici olduğunu ifade eden Çam, savaş nedeniyle zor günler yaşayan Gazzelilere yardımcı olacağını kaydetti.

“FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YAŞADIKLARINI HİSSETMEYE ÇALIŞTIK”

 

Savaşın ardından kalan yıkıntıların arasına yine o günkü duyguları yaşayarak geldiklerini söyleyen Çam, şöyle devam etti:

"Sizler burada büyük bir mücadele içinde büyük acılarla sıkıntılar ve bombalar altında mücadele ederken, bizlerde gözü yaşlı bir şekilde bütün Türk halkı, bütün dünya, insaflı olan, insanlıktan nasibini alan herkesin yaşadığı gibi yaşayarak acılarını bir nebze hissederek, televizyonlardan seyrederek, bu kahraman Şucaiyye olmak üzere bütün Filistinli kardeşlerimizin yaşadıklarını hissetmeye çalıştık."

Çam, yıkılan binaların yerine daha iyilerinin yapılacağına inandığını belirterek, savaşta can veren şehitlerin ardından yaklaşık 3 bin bebeğin dünyaya gözlerini açtığını kaydetti.

“BÖLGEYE BARIŞ VE HUZURUN GELECEĞİNE İNANIYORUZ”

Törende konuşan Türkiye`nin Kudüs Büyükelçisi Sarnıç da Gazze`de büyük bir yıkıma şahit olduklarını dile getirdi.

Sarnıç, "Öncelikle bağımsız, özgür bir Filistin devletinin kurulması sağlanmalıdır. Biz ancak bu şartlar sağlandığı takdirde bölgeye barış ve huzurun geleceğine inanıyoruz. Gazze`nin yeniden imarı için Türkiye olarak elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Bugün burada toplanmamızın bir sebebi de bu taahhüdümüzü yerine getirmektir" ifadelerini kullandı.

TİKA Başkanı Çam ile Gazze`ye gelen Türkiye`nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçisi Sarnıç, dün Şucaiyye Mahallesi`nde yaklaşık 800 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak su kuyularının açılışını gerçekleştirmişti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir