• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mardin`de `Halkların Kardeşliği` konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -  Davet ve Kardeşlik Vakfı Mardin Temsilciliği, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Müslüman halkların kardeşliğini konu alan bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak İlahiyatçı Muhammed Özkılınç katıldı.

Akşam saat: 19.00’da başlayan konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, sinevizyon gösterimiyle devam etti.  Konferansın selamlama konuşmasını ise Davet ve Kardeşlik Vakfı Mardin Temsilci Mehmet Akbaş yaptı.

Ardından açılış konuşmasını yapan Davet ve Kardeşlik Vakfı Genel Başkanı Recep Songül, müminlerin kardeş olduklarını hissetmeleri gerektiğini söyledi ve barış sürecinin devam etmesi gerektiğine işaret etti.

Daha sonra mikrofonu alan konferansın konuşmacısı İlahiyatçı Muhammed Özkılınç, kardeşlik hukukunun kuru bir laf olmadığını ifade ederek, “Kardeşliği idrak ettiğimiz zaman dünyanın durumu değişecek. Kardeşliği idrak ettiğimiz Mardin, Kürdistan, Türkistan, Arabistan ve cihan değişecek. Bu yüzden kardeşliğin üzerinde durmak ve kardeşliği zedeleyen unsurları aramızdan kaldırmak zorundayız.” diye konuştu.

Geçmişin Nemrutları ile bugünün Nemrutları arasından hiçbir farkın olmadığını belirten Özkılınç, dünya enerji kaynaklarının yüzde 90’ının İslam âleminde olmasına rağmen Müslümanların varlık için yokluğa mahkûm edildiğini söyledi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir