• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
"Birçok sigorta şirketi bölgeyi terk etti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İŞİD’İN Kobani saldırılarını bahane ederek şehri adeta talan eden HDP/PKK yandaşlarının bu halka vurduğu en büyük darbelerden biride bölge insanının yaşam şartlarına getirdiği zorluklar oldu.

Saldırılar sonrası özellikle araç sigortalarında ve işyeri sigortalarında büyük artışın yaşandığı Diyarbakır’ın mağduriyeti giderek büyüyor. Son olarak yaşanan olayların tazmininde büyük sıkıntı yaşayan birçok sigorta şirketinin kentten çekildiğini belirten sigortacı Orhan Polat, sektörde yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na konuştu.

“Birçok sigorta şirketi bölgeyi terk etmek zorunda kaldı”

6-7 Ekim olaylarından bu yana trafik sigortası primlerinde ciddi artışların yaşandığını belirten Orhan Polat, “21 yıldır Sigortacılık sektöründe yetkili acente’yim. Doğu’da yaşayanlar, terör ve güvenlik sebebiyle kasko ve trafik sigorta prim bedelini, Büyükşehirlerde yaşayanlara oranla çok daha fazla ödüyorlar.” dedi.

Son dönemlerde bu terör olaylarından dolayı birçok sigorta şirketinin, bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Polat, kalanlarında teklif vermeye yanaşmadığını sözlerine ekledi.

“Kobani için yapılan gösteriler sebebiyle, sigorta şirketleri terör tazminatını durdurdu”

Sanayi kuruluşlarının ve Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikaların şuanda sigorta yapamaz durumda olduğunu belirten Polat, “Kobani için yapılan gösteriler sebebiyle sigorta şirketleri, terör teminatını durdurdu. Diyarbakır’da sigorta ve kasko prim bedeli fiyatı o kadar yükseldi ki İstanbul ilinin kasko ve trafik sigorta prim bedelinin de üstün çıktı. Bu da haliyle bölge halkının cebinden çıkıyor. İnsanlar zarar ediyor.” diyerek, Kobani olayları sonrası bölgenin karşı karşıya kaldığı mağduriyete işaret etti.

“Benim hiç ümidim yok”

Kobani bahanesiyle çıkarılan olayların herkese zarar verediğini söyleyen Polat, alınabilecek tedbirler noktasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birçok kez görüştüklerini söyledi.

Polat, “Özellikle Diyarbakır’a bu hususta tolerans tanınmasını istedik. TOBB, bu konuyu Bakanlar Kurulu’na ileteceklerini söyledi. Ancak bu sorun ne derecede çözülür? Bunu bilemiyorum. Fakat ümidim yok. Çekilme gibi bir durum olmasa bile çok sıkıntı yaşayacağımız kesindir.” ifadelerini kullandı.  (M. Sıddık Bilge- Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir