• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
SON DAKİKA
Batman kışa hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Kış mevsiminin yaklaştığı bu günlerde Batman İl özel İdaresi, Batman merkez ve köylerinde kış aylarında kardan dolayı kapanan yollarda yaşanan sıkıntıları önlemek için tüm hazırlıkları tamamladı.

Şimdiden kar ile mücadelede tüm önleyici tedbirleri aldıklarını söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, çalışmaları hakkında İlke haber Ajansı’na bilgiler verdi.

5 şantiyede toplamda 25 adet iş makinesi ve 10 adet arazi tipi pikap  görevlendirerek hazır hale getirdiklerini belirten Özer, “Merkez şantiyemizde, bir adet kar temizleme aracı, bir adet greyder, bir adet loder (kepçe), iki adet pikap hazır ve burada iki ekip halinde çalışılacak. Beşiri ilçemizde, bir adet kar temizleme aracı, bir adet greyder, bir adet loder, iki adet pikap hazır ve burada da iki ekip olarak çalışılacak. Gercüş-Hasankeyf  ilçelerimizde, bir adet kar temizleme aracı, bir adet greyder, bir adet loder, iki adet pikap hazır ve burada da iki ekip olarak çalışılacak. Kozluk ilçemizde,  bir adet dozer, iki adet greyder, iki adet loder, bir adet ekskavatör, iki adet pikap hazır ve burada üç ekip çalışacak. Sason ilçemizde ise, iki adet dozer, iki adet greyder, bir adet loder, iki adet ekskavatör, dört adet pikap hazır ve burada da dört ekip çalışacak.” dedi.

Bu sene kış mevsiminin  çetin geçmesi halinde takviye olarak 4 adet greyder kiralamak için hazırlık yaptıklarını ifade eden Özer, toplamda 60 adet iş makinesi ve 110 personel ile 24 saat esasına göre çalışacaklarını vurguladı.

“Yanlış ihbarda bulunmayın”

Geçen sene kış mevsiminin çok çetin geçtiğini,  kendilerine gelen yalan yanlış ihbarlar yüzünden, hem de kendilerinin, hem de yardım bekleyen vatandaşların mağdur edildiğini belirterek, yalan yanlış vakaların bir daha yaşanmaması için vatandaşlara uyarıda bulunan Özer, “Geçen sene çok sayıda yalan yanlış vakaların olduğu ihbarı bize geldi. Bu yüzden çok mağdur olduk. Bu ihbarlar yüzünden gerçek hastalara gitmemizde çok zorlandık. Vatandaşlar bizlere gerçek ve doğru bilgi vermelidir. Yalan ihbarlar hizmeti geciktiriyor. Asıl hizmet bekleyen yerler, bu yüzden mağdur ediliyor.” ifadelerini kullandı.  (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir