• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayının ilk bileşimini yaptı.toplantıya ,Büyükşehir Belediye Meclisi'ne Başkan Vekili Ahmet Çolakbayraktar başkanlık etti.

Toplantıda Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin 2015 yılı bütçeleri Plan Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Toplantıda Kayseri Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün bir talebi de ele alındı. Kayseri'nin "Bebek Dostu Altın İl" unvanı alabilmesi için meclis bünyesinde "Bebek Dostu Grubu" oluşturulmasına ilişkin talep ve konuyla ilgili bilgilendirmenin ardından "Bebek Dostu Grubu" oluşturularak talep oybirliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Avukat Nevzat Türkten ile Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinde, belediye başkanlığı yapmış olan Niyazi Bahçecioğlu, Şevket Bahçecioğlu, Ali İhsan Alçı, Bekir Yıldız ve Şükrü Karatepe'nin isimlerinin uygun olan cadde ve sokaklara verilmesine ilişkin talep de görüşüldü. Konu Mecliste ele alındıktan sonra, Eğitim Kültür Komisyonuna havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayının  ilk bileşiminde 83 maddeyi karara bağladı. Kasım ayı toplantısının ikinci oturumu 20 Kasım Perşembe günü yapılacak.

Toplantı öncesi yahyalı sergisi

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesi Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonunda Yahyalı ilçesinin bir sergisi açıldı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Millî Parklar Genel Müdürlüğü adına VII. Bölge Kayseri Şube Müdürlüğü, Yahyalı Kaymakamlığı ve Yahyalı Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Aladağlar Milli Parkı 5. Foto Safari Fotoğraf Yarışmasına katılan eserlerden oluşan serginin açılışını, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki yaptı. Başkan Özhaseki açılışın ardından katılımcılarla birlikte sergiyi gezdi.

Açılış ve serginin gezilmesinin ardından yarışmanın ödül töreni de yapıldı. Yarışmada Makro Kategorisinde Mehmet Aramaz, Genel Doğa Kategorisinde ise Alaattin Kanlıoğlu birinci oldu. Makro Kategorisi birincisi Mehmet Aramaz'a ödülünü Başkan Mehmet Özhaseki verdi.  (Fatih Gültekin – İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir