• DOLAR 32.534
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2425.42
  • ...
2007`den Bu Yana İlk Defa Geçişe İzin Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - Siyonist israil`in, 2007`den bu yana engellediği Gazze`den Batı Şeria`ya deniz ürünleri geçişine izin verdiği bildirildi.

Filistin Tarım Bakanlığı Pazarlama Müdürü Tahsin es-Sakka, yaptığı açıklamada, israil makamlarının Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı`ndan Batı Şeria`da pazarlanmak üzere yapılacak ilk balık sevkiyatına izin verdiğini söyledi.

Sakka, ilk balık sevkiyatının, 600 kilogram olduğunu belirtti.

Siyonist israil Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Twitter hesabından "israil`in onayladığı ekonomik adımların bir parçası olarak Gazze ekonomisine yardım için Batı Şeria`ya tarım ürünlerinin girişine başlandı" açıklamasını yapmıştı.

Hamas`ın 2007 yılında Gazze`de göreve gelmesinin ardından 4 sınır kapısını kapatan israil yönetimi mal ve gıda geçişinin sağlandığı tek ticari kapı Kerm Ebu Salim`in açık kalmasına müsaade etti ancak zaman zaman farklı gerekçeler öne sürerek bu kapıyı da süresiz kapatıyor. Gazze`nin dış dünyayla bağlantısını sağladığı diğer kapı da Beyt Hanun Sınır Kapısı. Bu kapıdan ise yalnızca Batı Şeria`ya gitmek isteyen Gazzeliler geçiyor.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir