• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
25 yıllık gazeteci arkadaşından en anlamlı hediyeyi aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Sırp gazeteci Ivana Jankovic, 25 yıllık arkadaşının böbreğiyle Türkiye’de sağlığına kavuştu. Özel bir hastanede 3 boyutlu laparoskopik yöntemle böbrek nakli gerçekleştirildi.

Organ Nakli Bölüm Başkanı Profesör Doktor Bülent Oktay ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, "3 boyutlu laparoskopik ameliyat ile donör Marijana 3 ay yerine 3 günde iyileşti. Ivana da bir ay gibi kısa sürede iş hayatına dönebilecek" dedi.

Sırp Gazeteci Ivana Jankovic, 25 yıllık arkadaşının böbreğiyle sağlına kavuştu. Ülkesinde sayısız siyasi habere imza atan gazeteci Jankovic, 4 yıl önce diyaliz tedavisine başlamak zorunda kaldı. Ancak böbrekleri iflasın eşiğindeydi, gün geçtikçe durumu ağırlaştı. Onu yaşama bağlayacak destek, kendisi gibi gazeteci arkadaşı Marijana Milosavljevic'den ve Sırbistan halkından geldi.

Bursa’da özel bir hastanede 3 boyutlu laparoskopik ameliyat olan Ivana Jankovic’in  Böbrek naklini, Üroloji ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Profesör Doktor Bülent Oktay ve ekibi gerçekleştirdi. Oktay ameliyatın son derece başarılı geçtiğini belirterek "3 boyutlu laparoskopik ameliyat ile donör Marijana 3 ay yerine 3 günde iyileşti. Ivana da bir ay gibi kısa sürede iş hayatına dönebilecek" şeklinde konuştu.

Kısa bir süre içinde haberciliğe dönmeye hazırlanan 48 yaşındaki gazeteci donör Marijana da bu süreçte eşinden çok büyük destek gördüğünü belirterek "Çocuğumuz yok. Eşim de Ivana'ya çok büyük saygı duyuyor ve bana bu süreçte hep destek oldu. Böbreğimle 25 yıllık arkadaşıma hayat vermek anlatılamaz bir duygu. Ivana için en güzel günleri istiyorum. Bursa'yı da çok sevdim, çok güzel bir şehir ve en kısa zamanda yeniden gelmek istiyorum" diyerek duygularını paylaştı. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir