• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tayland, 259 Arakanlıyı ölüme gönderiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tayland`ın güney sahili açıklarında 200`den fazla Arakan Müslümanı Tayland askerleri tarafından yakalandı. Tayland polisi bu kişilerin tekrardan denize gönderileceğini açıkladı. İnsan hakları kuruluşları ise, Arakanlı göçmenleri ölüme göndermek anlamına gelen bu kararın uygulanmaması için çalışıyor.

Tayland, güney sahilinin 3 kilometre (1,86 mil) açıklarında, 259 Arakan Müslümanı`nın ülkeye yasadışı yollarlar giriş yapmaya çalışırken tutuklandığını açıkladı. Bu kişilerin Myanmar`da son aylarda giderek artmaya başlayan baskılardan ve çaresizlikten dolayı Bangladeş`e geçebilmek için Tayland`a doğru yolar çıktıkları belirtiliyor.

Myanmar`daki Müslümanlar 2012 yılından bu yana ülkedeki Budist grupların daha da şiddetlenen saldırılarına maruz kalıyorlar. Ülkede son zamanlarda uygulanması planlanan vatandaşlık yasasıyla birlikte Arakanlı Müslümanlar iyice sıkışmış hissediyor. Yeni vatandaşlık yasası da Arakanlı Müslümanları sınır dışı etmeye zorlayan bir yasa olarak biliniyor.

Myanmar`dan geçtiğimiz ayın ortalarında yaklaşık 900 Arakanlı Müslüman`ın baskılara dayanamayarak botla yaşadıkları yeri terk ettikleri biliniyordu.

Arakanlı Müslümanların haklarını savunmak için çalışmalar yürüten Chris Lewa, yaklaşık 10 bin Arakanlı Müslüman`ın deniz yoluyla sınır dışı edildiğini kaydettiklerini söyledi.

Arakanlı Müslümanlar, Myanmar`la Tayland arasındaki denize mahkum edilmeye çalışıyor. Myanmar`daki zulümden deniz yoluyla kaçarak Tayland`a geçmeye çalışıyorlar, Tayland da tekrar denize gönderiyor. İki ülke arasındaki denizde büyük insanlık facialarının yaşanabileceği belirtiliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir