• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Bingöl Merhamet Eli yüzlerce aileye yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL –Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Mehmet Tamaç, son iki ayda 57 bin 250 TL yardımda bulunduklarını belirterek, Kurban Bayramı’nda kestikleri kurbanlıkların etlerini ise 1489 fakir ve muhtaca aileye ulaştırdıklarını belirtti.

Bingöl Merhamet Eli Gıda Bankası Başkanı Tamaç, Merhamet Eli Gıda Bankası olarak her yıl ve her ay yaptıkları faaliyetleri kamuoyu ve halkla paylaşmayı bir gelenek haline getirmeye çalıştıklarını belirterek, “Geçen ay Kurban Bayramı’nı idrak ettiğimiz bir aydı. Bu ayda mensubu bağlı olduğumuz Umut Kervanı Platformuna bağlı kimi derneklerde kardeşlerimiz barbarca ve hunharca katledildiğinden dolayı geçen ayki faaliyet raporumuzu paylaşamadık.”dedi.

“Son iki ayda toplam yaptığımız yardımların bedeli 57 bin 250 TL’ dır”

Geçen ay kesilen kurban etlerinin fakirlere ulaştırdıklarını belirten Tamaç daha sonra, “Biz bu yılki Kurban Bayramı’nda kurbanlarımızı kestik. Dağıtımını yapıp bitirdik. Üzücü olaylar olduğu için geçen ayda yaptığımız kurban faaliyeti ve dağıtımız gıda hakkında bir paylaşım ve bilgilendirmede bulunamadık. Biz toplam bin 489 aileye kurban etini dağıttık. Geçen iki ay zarfından toplamda ulaştığımız aile sayısı bin 530, gıda yardımında bulunduğumuz aile sayısı 35, nakdi yardımda bulunduğumuz aile sayımız ise 6’dır. Bu iki ayda toplam yaptığımız yardımların bedeli 57 bin 250 TL’dır.” İfadelerine yer verdi.

“Rabbim yapılan hayırları kardeşlerimiz için ahiret azığı kılsın”

Tamaç, konuşmasına şöyle devam etti: “Yardımları yaparken, tabii ki Müslüman Bingöl halkı bize yardımcı oldu.  Bize yardımcı olan bizi kendi hayırlarına aracı kılan, yine bizi kendi hayırlarını fakir, fukaraya ulaştırmamız için vekil tayin eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Diyoruz ki, Rabbim bu yapılan hayırları kardeşlerimiz için ahiret azığı kılsın. İnşallah.”

Tamaç daha sonra, Merhamet Eli Gıda Bankası olarak, hiçbir ayırım gözetmeksizin, din, dil, mezhep, ayırımı yapmadan mazlumun mazlumiyetine bakarak yardımlarına devam ettiğini söyledi.

“Kışlık yakacak bulamayan alamayan insanlarımıza yardım edelim”

Yapılan yardımların yeterli olmadığını belirten Tamaç son olarak, “ İmkânlar nispetinde yardımlarımızı yapıyoruz. Bütün mağdurlara ulaşamıyoruz. Ulaşmamamızın sebebi ise imkân kısıtlılığından dolayıdır. Durumu hali vakti yerinde olan kardeşlerimize bir çağrıda bulunuyoruz. Önümüzde bir kış mevsimi geliyor. Kışlık yakacak bulamayan alamayan insanlar var. Bu tür insanlara yardımcı olalım. Bu tür yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz varsa bize ulaşsınlar. Bizlerde fakir ve fukaraya yardımlarınızı ulaştıracağız, inşallah.”ifadelerini kaydetti. (Nihat Kanat - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir