• DOLAR 32.602
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2496.241
  • ...
TÜBİTAK Bölge Yarışmasına Batman Damgasını Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 2011 yılında TÜBİTAK Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri yarışmasına bölgede toplam 388 proje başvurusu yapılırken, bunların arasında124 tanesi Batmanlı öğrencilerin projesi yer aldı. Bu başvuru sayısı ile bölgede en yüksek proje başvuru yapan il Batman oldu. Van ili bölge yarışmasına 15 proje çağrılarak bölgemizdeki iller arasında da en yüksek proje sayısını elde etti.

Sergi açılışını yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, sergi stantlarını gezerek projeler hakkında bilgi edindi. Çok özgün projelerin sergilendiğini söyleyen Karaloğlu Sergide en fazla projesi yer alan Batman iline dikkatleri çekerek -en yüksek katılımın Batman ilinden olduğunu belirtti. "Demek ki çalışınca oluyor" diye konuşan Karaloğlu Batman`ı diğer illere örnek göstererek tebrik etti.

Sergide yedi ilden toplam 70 proje yarıştı. Batman projelerinden; Temel Fizik dalında bölge biriciliği, Uygulamalı Fizik dalında bölge ikinciliği ve Matematik, Tarih, Coğrafya, Uygulamalı Fizik dallarında da Bölge üçüncülüğü ile toplam altı proje ödül aldı. Bölge birincisi projeler, Ankara`da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılacaklar.

M. Salih Özcan -İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir