• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
"Eski Türkiye toprağa gömülecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


BİTLİS- Partisinin kongresi ve Türkiye'de Sivil Toplum Buluşmaları Toplantısı’na katılmak üzere Tatvan’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Çalık, çözüm sürecinin devamı için gereken sorumluluğu aldıklarını belirterek, "Çileler, cezalar çeken, yurt dışına sürgün edilen kanaat önderlerimizle tanıştık. İşte o eski Türkiye’yi toprağa gömmek için bugün buradayız. Kesinlikle çözüm sürecinin bizim tarafımızdan oyalama süreci olmadığını çok net ifade etmek isterim. Faili meçhullerin son bulduğu Türkiye, yeni Türkiye’deki en önemli hedefimizdir. Yeni anayasaya ihtiyacımız var. Hepimiz bunu söylüyoruz ve Bitlis’teki Sivil Toplum Örgütleri de bunu bir kez daha hatırlattılar. Doğu ve Güneydoğu sürgün yeri olmaktan, stajyer yeri olmaktan çıkmalı" dedi.

Çözümün tek kaynağının millet olduğunu sözlerine ekleyen Çalık “ Bu nedenle milletten aldıkları destek ve güçle, çözüm sürecine devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.


 
Daha sonra Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Çalık, STK temsilcilerinin 2023 vizyonu kapsamında bağlı bulundukları kurumu ve Türkiye'yi nerede görmek istedikleri konusundaki fikirlerini dinleyerek, yapılması gereken çalışmalarla ilgili dile getirilen öneri, eleştiri ve talepleri dinledi. (Menderes Beysülen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir