• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Batman'da akrep sokması olaylarında artış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da her sene yaz aylarında vatandaşların korkulu rüyası haline gelen akrepler, bu yıl da korkusunu hissettirdi. Son 10 ayda yaklaşık 200 kişinin akrep sokma vakası yüzünden Bölge Devlet Hastanesine başvurduğu bildirildi.

Konu ile ilgili İLKHA’ya bilgi veren Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzman Dr. İdris Yıldırım, 2014 yılının başından itibaren akrep sokması vakasından hastanelerinin acil bölümüne yaklaşık 200 hastanın başvurduğunu belirterek, bunlarla ilgili hastane tarafından gerekli tüm tıbbi işlemlerin yapıldığını ifade etti.

Sadece akrep vakasıyla karşılaşmadıklarını söyleyen Uzman Dr. Yıldırım, kendilerine böcek sokma vakasıyla da başvuruların yapıldığını dile getirdi. Ocak ayından bu yana yaklaşık 379 böcek sokma vakasının yapıldığını vurgulayan Yıldırım, bu vakaların yaz aylarında kendisini daha çok gösterdiğini kaydetti.

Akrep ve böcek sokma vakalarındaki artışın bölgenin sıcak ikliminden kaynaklandığını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Sıcak bölgelerde akrep vakaları fazladır. Özellikle bizim bölgelerde kerpiç evler ve bahçe işleri fazla olması akreplerde en önemli etkendir. Akrep ve böcek sokmalarında genel yaklaşım var olan semptomlara yöneliktir. Sadece serum tedavisi ile izlenen hastalar da var. Akrep sokmalarında ölüm olabiliyor ama Batman’da şuana kadar olduğunu duymadım.”dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir