• DOLAR 32.558
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2429.59
  • ...
`Mescidi Aksa Allah`ın emanetidir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GİRESUN - Siyonist İsrail askerleri tarafından Mescidi Aksa`ya yapılan saldırılara bir tepki de Giresun’dan geldi. Giresun Üniversitesi öğrencileri tarafından Ada parkında düzenlenen basın açıklamasında, Mescidi Aksa`nın Allah’ın müminlere emaneti olduğu ve bu emanete sahip çıkılması gerektiği dile getirildi.

Açıklamayı okuyan öğrencilerden Ekrem Kılınç, terör şebekesi İsrail yönetiminin mübarek Mescidi Aksa ve Kudüs şehrine, gittikçe dozajını artıran saldırılarını kınadıklarını belirtti.

Kılınç, “Giresun olarak İsrail askerleri tarafından ilk kıblemiz Mescidi Aksa`ya yapılan pervasızca saldırıyı protesto için toplandık, son bir haftadır Mescidi Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail biz Müslümanlar için kutsal mekanda bir başka skandala daha imza atarak cami avlusunu savaş alanına çevirmiş Filistinlilerin üzerine silahlarla saldırmıştır. Ülkemiz yöneticilerine buradan sesleniyoruz, işgalci İsrail terör örgütüyle gerçekleştirdiğiniz bütün ticari askeri ve diplomatik ilişkilerinize derhal son verin yeni atanan İsrail konsolosluğunu derhal ülkesine geri gönderin.” dedi.

Mescidi Aksa`nın Allah’ın müminlere yeryüzündeki emaneti olduğunu bu emanete sahip çıkmak gerektiğinin altını çizen Kılınç, “Müslümanlar, artık hiçbir kutsala saygı göstermeyen barbar insanlıktan nasipsiz Siyonist çetelerine karşı gerekli tüm tepkiyi göstermelidirler. İslâm ülkeleri bu alçak rejime siyasi ve ticari tüm ilişkilerini askıya almalı, ülkelerinde bulunan elçilikleri def etmelidirler. Bununla birlikte İsrail`i Müslüman topraklarımıza bela eden batılı güçlere de, aynı şekilde resmi ve kitlesel tepkileri göstermekten geri durmamalıdırlar. İslâm dünyası, sadece İsrail`in Ortadoğu`daki menfaatini göz önünde bulundurarak kurulan Birleşmiş Milletler (BM) ve beraberindeki şer koalisyonlarından medet ummak yerine, kendi sorunlarına kendileri çözümler bulmalıdırlar. Başta alimlerimiz olmak üzere siyasi liderler, öncü şahsiyetler, Filistin`in tek temsilcisi olan Müslüman yapılara destek olmalı İsrail ve Amerikan kuklası sözde Filistin kurtarıcılarını ise tereddüt etmeden ret etmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Kılınç son olarak, "Giresun Üniversitesi öğrencileri olarak, gittikçe artan İsrail barbarlığına karşı tüm Müslümanları sorumluluk almaya davet ediyor, başta kitlesel gösteriler ve boykot olmak üzere, İsrail’in aleyhine olabilecek tüm adımların atılması için Müslüman âlimlere, cemaatlere, siyasetçilere, STK’lara genel seferberlik çağrısında bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.

Cihat Oğuz Hoca tarafından yapılan duanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.   (Hakkı Yavuz - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir