• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Diyanet Sen Bingöl Şubesi Başkanı Çelik güven tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Diyanet Sen Bingöl Şubesi tarafından gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Mücahit Çelik yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Belediye Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen Diyanet-Sen Bingöl şubesi 2. Olağan Genel Kurulu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanlığına yeniden seçilen Mücahit Çelik ile beraber yeni yönetim kurulu üyeleri; Cahit Çakan, Abdullah Afşin, Hasbi Gürbüz, Muhsin Kurtaran Musa Bazencir ve Muhammed Ergün’den oluştu.

Diyanet-Sen Bingöl şubesi 2. Olağan Genel Kurul’una Eğitim Bir-Sen Bingöl şube başkanı Yunus Kava, Sağlık- Sen Bingöl şube başkanı Bilal Arslan, Diyanet –Sen Bingöl şubesi üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Diyanet-Sen Bingöl Şube Başkanlığına yeniden seçilen Mücahit Çelik Diyanet-Sen Bingöl şubesi 2. Olağan Genel Kurul’unda bir konuşma yaptı.

“Din hizmeti Peygamber mesleği olduğu için mesleklerin en şereflisi ve en değerlisidir”
Din hizmetinin hayatı anlamlandıran ve yaşanabilir kılan bir değer olduğunu belirten Çelik, “Din hizmeti Peygamber mesleği olduğu için mesleklerin en şereflisi ve en değerlisidir. Peygamber Efendimiz varisi demektir. Biz her işimizde her sözümüzde din görevlisi kimliğimizi unutmamak din görevlisinden beklenen saygınlık ve ölçü içerisinde olmak zorundayız. Bütün bunlardan hareketle biz diyoruz ki bilgili olmak zorundayız.” diye konuştu.

"Mabed dokunulmazlığına karşı yapılan büyük bir saygısızlık zulüm ve tecavüzdür”
İsrail'in Mescidi Aksa saldırılarına değinen Çelik, “Son günlerde 1,5 milyar İslam âleminin sınıfta kaldığı yer olarak gördüğümüz Mescidi Aksa olayı vicdanı olan her bir ferdi derinden yaralayan, her müminin yüreğini sızlatan büyük bir zulüm Müslüman kardeşlerimize ve Mescidi Aksa'ya karşı yapılıyor. Müslümanların ilk kıblegahı olan bu mübarek mabede işgalci askerlerin kirli postallarıyla girmeleri, Kuran-ı Kerim'leri yerlere atmaları, bütün ilahi dinlerin koruma altına aldığı inanç hürriyeti ve Mabed dokunulmazlığına karşı yapılan büyük bir saygısızlık, zulüm ve tecavüzdür.” dedi.

Eğitim Bir-sen Bingöl şube başkanı Yunus Kava, Sağlık- Sen Bingöl şube başkanı Bilal Arslan da genel kurulda birer konuşma yaptı.  (Nihat Kanat, Ali Fidancı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir