• DOLAR 32.37
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.24
  • ...
"Kürt kimliğini Marksist düşünceye hapsetmeye çalışıyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı Sur 5. Olağan Büyük Kongre’sini düzenlendi. Kongreye, AK Parti milletvekilleri, Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Kongrede konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kürt kimliği ve bu kimliği kullanarak çeşitli menfaatler elde etmeye çalışan kişilerden bahsetti.

“Kürt kimliği nereden çıktığı belli olmayan bu anlayışa yenik düşmeyecek”
Kürt kimliğinin bir etnik sınıfın içine sığdırılacak kadar küçük olmadığını söyleyen Ünal, “Kürt kimliğinin içerisine peygamber sevgisini, Yunus’u, Zülkifl’i, Süleyman’ı, Feqiye Teyran’ı, Ahmed’i Hani’yi ve Sezai Karakoç’u koymazsanız o kimliğin bir anlamı kalır mı? Bugün Kürt kimliğini Marksist-Leninist bir düşünceye hapsetmeye, etnik bir yapının içerisine koymaya çalışanlar sanıyorlar mı ki, o kadim Kürt kimliği nereden çıktığı belli olmayan bu anlayışa yenik düşecek?  Asla yenik düşmeyecektir. Çünkü tarih buna şahittir. Bu tarihin akışına aykırıdır.” dedi.

“Artık vandal ve şiddet yanlısı örgütün baskısından şikâyetçiyiz”
İnsanların eskiden devletten şikâyet ettiklerini fakat günümüzde ise vandal ve şiddet yanlısı bir örgütten şikâyet ettiklerini dile getiren Ünal, “Bugün umut, hayal ve heyecan var. Niye biliyor musunuz? Geriye dönüp yaşadığımız 12 yılda nelerin inşa edildiğine bakarsanız umudu ve heyecanı çoğaltacak çok şey bulursunuz. Eskiden arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hep devletten şikâyet ederdik. Devletin baskısından, devletin anlayışsızlığından bahsederlerdi ve haklıydılar. Ama şimdi artık Vandal, şiddet yanlısı, savaştan ve şiddetten başka bir şey bilmediği için barışı kavrayamayan akılların sokakları ateşe verdiği bir örgütün şiddetinden ve baskısından şikâyetçiyiz.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir