• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Diyarbakır küçük Millet Meclisi toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Koordinatörlüğünü Eyüphan Kaya ve Ahmedi Elaltunkara’nın yaptığı Diyarbakır Küçük Millet Meclisi (DkMM), Kasım ayı toplantısını Sümerpark SHD Başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıya siyasi temsilciler, STK yöneticileri ve Kanaat önderleri katıldı.

Yerel konunun, Kobani, ulusal konunun ise Güvenlik Paketi olduğu toplantı Av. Muharrem Erbey Moderatörlüğü’nde yapıldı. Toplantıda Belediye başkanı ve milletvekillerinin koltuklarının boş olması gözden kaçmadı.

Toplantıda DBP Diyarbakır il Eş Başkanı Züveyde Zümrüt’ün sunumu ve Baro Başkan yardımcısı Av. Cihad İpek’in sunumunun ardından gündem tartışmaya açıldı. Toplantıda Kobani ve Kobani’de yaşayan Kürt, Arap ve Türkmenlerin risk altında olduğu ifade edildi.

Yasin Börü’nün ölümü kabul edilemez
6-7 Ekim olaylarında meydana gelen ölümlerin katillerinin kınandığın toplantıda, karanlık bir elin Kürtler üzerinde oyunlar oynadığı dile getirildi.

Kürtlerin aralarında selamlaşarak bu oyuna karşı uyanık olmaları gerektiğine dikkat çekilen toplantıda, Ceylan Önkol’un ve Yasin Börü’nün öldürülmesinin kabul edilemez olacağı ifade edildi.  (M. Sıddık Bilge - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir