• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...

MUŞ - Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatif Genel Müdürlüğü Şube Müdürleri olan Musa Uyanık ile Abdullah Emir Muş’a geldi. Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun’la bir araya gelen Şube Müdürleri üretim konusunda çeşitli bilgiler aldı.

Muş ziyareti ile ilgili açıklamada bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatif Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Musa Uyanık, amaçlarının Türkiye’de tütün üretim ve tüketiminde yeni bir kazanç kapısı açmak olduğunu belirtti.

Tütün Üst Kurulu kurulum çalışmaları vesilesi ile alt yapı çalışmalarının oluşturulması için Muş’a geldiklerini ifade eden Uyanık; "Bakanlık olarak bizler bu planlamanın ışığı gördüğümüz için üzerimize düşeni yerine getirmek için harekete geçtik. Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız Birlikler kurulsun istiyor. Bu tür birlikleri biz Bakanlık bünyemizde 2015 yılından sonra tam manası ile desteklerine başlayacak olan KOBDES adını verdiğimiz projelerle daha aktif faaliyetlere sürüklüyoruz. Birliğin kurulması ile Türkiye geneli üretim gerçekleştiren tütün üreticilerinin yanı sıra dış ticaret yoluyla ülkeye ithal edilen sigara alımlarının birlik sayesinde yaşatılacak olan düşüşü kazanç olarak bize gelir sağlayacaktır.” diye konuştu.

Muş İli ve Civarı Tütün Kooperatifi Başkanı Şeyhmus Solgun ise Tütün Üst Kurulunun faaliyetlerine başlaması ile Türkiye’yi tütün üretimi, tüketimi ve buna ilişkin istihdama katkı konusunda güzel günlerin beklediğini kaydetti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)