• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
`Gün ihtilafları terk etme günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi ‘Hz. Hüseyin Şehidê Kerbela’ adlı program düzenledi. Programa ilin tanınan alimleri, STK temsilcileri, kanaat önderleri katıldı. Programda sahnenin arkasına, HDP`nin sokağa çıkma çağrısının ardından çıkarılan olaylarda PKK/HDP yandaşları tarafından katledilenlerin resmi asıldı.

Konferans salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu Ahmet Faruk Çevik yaptığı program Hafız M. Taha Tatlı’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

“Güçsüz olsanız da zulme boyun eğmeyin”
Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi adına kısa bir konuşma yapan İlahiyatçı Suat Çelik, “Gün matem tutma günü değil, Hz. Hüseyin’in bıraktığı mesajı iyi anlama günüdür” diyerek Hz. Hüseyin’in gösterdiği mücadelenin önemine dikkat çekti.
Muharrem ayı denildiğinde Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesinin akla geldiğini belirten Çelik, "Kerbela nedir? Kerbela Hz. Muhammed Mustafa’nın ciğer paresi olan Hz. Hüseyin`in şehit olma günüdür. Müslümanlar için madem olan bir gündür. Ama bugün Kerbela matemini tutmayacağız. Çünkü Müslümanlar yıllardır Kerbela`nın matemini tutmuşlardır. Kerbela dediğinizde Hz. Hüseyin`in mesajı ve mesajdan neler söylenmek istediğini iyi öğrenmemiz lazım. 72 kişi ile yola çıkıp, Yezit gibi bir diktatöre başkaldırmak basit bir şey değildir. Ama Hz. Hüseyin biliyordu ki eğer o gün Yezid`e karşı çıkmaz ise zalime boyun eğer ise bundan sonra Yezidler daha da pervasız olacak ve haddi aşacaklardı. İşte ondan dolayıdır ki, Hz. Hüseyin`in kervanında bize şunu mesaj olarak bırakıyor güçsüz olsanız da zulme boyun eğmeyin. Canınıza, malınıza ve yakınlarınıza da mal olsa hiçbir şekilde zulme boyun eğmeyin diyordu.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra ilahi sanatçısı Özcan Hz. Hüseyin ile ilgili bestelenmiş eserler seslendirdi.


 “Hz Hüseyin’in Yezid’e biat etmesi bütün zalim sultanların meşruiyeti olacaktı”

Özcan’dan sonra Alimler Birliği Cemiyeti üyesi Molla Osman Tayfur bir konuşma yaptı. "Hz. Hüseyin`in, Yezid`e biat etmesi kıyamete kadar gelecek olan bütün zalim sultanların meşruiyeti olacaktı” diyen Molla Osman Tayfur sözlerini şöyle sürdürdü: “Yezid bir zalim ve bir cahildi. Yezid zaten cahil olduğu için zalimleşmişti, ayyaş biri olmuştu. Hz. Hüseyin de biliyordu ki, eğer Yezid`e biat ederse hiç şüphesiz kıyamete kadar telafisi olmayan bir günah işleyecekti. Hz. Hüseyin`in Yezid`e biat etmesi demek kıyamete kadar gelecek olan bütün zalim sultanların meşruiyeti demekti. Kıyamete dek hiçbir mümin ve muttaki zalime karşı baş kaldıramayacaktı. “ 

“Ya Hüseyince yaşayıp direneceğiz, ya da tarihin lanetini üzerimize alacak yazid olacağız”
Kerbela’daki zulüm ile günümüz arasında bir kıyas yapan Molla Osman Tayfur, Diyarbakır’da 6 Müslüman gencin fakirlere kurban eti dağıttığı sırada katledilmesine değinerek, "Hz. Hüseyin’in mübarek bedeni at nalları ile çiğnendi, tıpkı Amed sokaklarında Kurban eti dağıtan Yasinlerin, Hüseyinlerin bedenlerinin insan kılıklı maymunlar tarafından arabalarla çiğnendiği gibi. Yani Yezidler ve İbni Ziyadlar her tarihte aynı yüze sahiptirler değerli Müslümanlar. Onun için her zaman Hüseyin’den yana tavır almak zorundayız. Ya Hüseyince yaşayıp, direneceğiz. Hüseyin’in mesajını nesillere ve çağlara sunacağız. Ya da tarihin lanetini üzerimize alacak birer Yezid olacağız." sözleri salonda bulunanları duygulandırdı.

"Aramızdaki tefrikaları bırakarak elimizdeki zincirler ile Yezidlerin yüzüne atalım”
Ehli Beyti sevmenin imanın gereği olduğunu kaydeden Molla Osman Tayfur, Müslümanların kendi aralarındaki tefrika ve ihtilaflara son vererek bir araya gelmeleri gerektiğini vurguladı.

Molla Osman Tayfur, "Ehlibeyti sevmek imanın gereğidir. Onun için Müslüman olup Ehli Beyti sevmeyenin imanından şüphe edilir. Şiaların ve Sünnilerin en güzel ittifak ettikleri yer ehlibeyt sevgisidir. Bir Sünni olarak söylüyorum, ehlibeyti sevmek ve onlara salavat getirmek farzdır. Bizler teşehhüd, tahiyatta Alê Resule salavat getiririz. Alê resule salavat getirmediğimiz zaman sehiv secdesi yapmak zorundayız. Onun için geliniz bütün tefrika ve ihtilafları bir tarafa bırakalım elimizdeki zincirleri Yezidilerin yüzüne, İbni Ziyadların yüzüne vuralım. Hüseyin ve Hasan`ın, Ali`nin ve diğer mübarek zatların sevgisinde kardeş olalım. İhtilaf ve tefrikalarımızı bir yana atalım ki yeniden Kerbelalar yaşanmasın. Çünkü şu anda İslam aleminin her karış toprağı Kerbela olmuştur. Çünkü Halep de, Hama da, Sabra Şatilla da, Geliyê Zilan da ve Müslüman coğrafyalarının her yerinde Kerbela`yı gördük. Ve bugün de her yer Kerbela’ya dönmüş ve her günümüz aşura olmuştur. Yezidler her tarafta Hüseyinleri yok etmeye çalışıyorlar. Müslümanlar olarak birleşip, Allah’ın ipine sarılmalıyız. Kuran ve Sünnetin ışığında bir hayatı yaşayabilsek bu sefer Kerbela’yı tersine çevireceğiz.  Biz kurtuluş ve özgürlüğümüzü, hürriyetimizi İslam`dan alırız. İslam, Kuran, Sünnet özgürlüğün ruhudur. “ şeklinde konuştu.

Program Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Köy Komisyonu Başkanı Molla Abdulbari Durmaz’ın okuduğu dua ve yapılan aşure ikramı ile son buldu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir