• DOLAR 32.518
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.099
  • ...
Bingöl Merhamet Eli`nden birlik çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - İsrail`in Mescidi Aksa`ya yaptığı saldırıları şiddetle kınayan ve lanetleyen Merhamet Eli Gıda bankası Başkanı Tamaç, “Aramızdaki tefrikaları bir tarafa bırakalım; bizim bir kutsallarımız var. Bunlar Kuran`dır, Mescidi Haram ve Mescidi Aksa`dır, Hz Muhammed (Sav) ve onun sünnetidir. En azından bunlara dokunulduğunda bir olmayı becerebilmeliyiz.” dedi.

“60 yıldır Siyonist İsrail insanlığı katletmeye devam ediyor”
İsrail`in 60 yıldır Filistinli Müslümanlara zulmettiğini belirten Tamaç, zulüm üzerine kurulan Siyonist İsrail`in 60 yıldır insanlığı katletmeye devam ettiğini söyledi.
İnsan hakları ve ibadet özgürlüğünden bahsedenlerin, İsrail`in bu barbarca ve alçakça saldırılarına ses çıkarmadığını belirten Tamaç, İsrail`in de bundan cesaret alarak her gün saldırılarını peyderpey arttırmaya devam ettiğini ve zulümlerini daha da ileri götürdüğünü vurguladı.

“İsrail, dünyada hiç kimseyi insan yerine koymuyor”
Son saldırıların, İsrail`in, dünyada hiç kimseyi insan yerine koymadığını gösterdiğini vurgulayan Tamaç, "İsrail, kendisinin dışındaki hiçbir kutsala hayat hakkı tanımadığı gibi hiçbir kutsalı kutsal olarak görmüyor. Ne Yüce kitabımız Kuran’a saygısı var, ne yüzyıllarca Peygamberlere beşiklik yapmış Mescidi Aksa mabedine saygısı var,  ne de 1,5 milyar Müslümana saygı gösteriyor.” dedi.

“5 milyon İsrail, 500 milyon Müslüman’a zulüm ediyor”
İsrail`in İslam beldelerini yöneten yöneticilerin pasifliğinden de cesaret aldığına dikkat çeken Tamaç, "İsrail`in bu bölgedeki nüfusu 5 milyon ise Müslümanların sayısı 500 milyondur. Düşünki 5 milyon İsrail, 500 milyon Müslüman’a zulüm ediyor." dedi.

“İsrail ile olan bütün ilişkiler kesilmedir”
Yöneticilerin, İsrail`in bu zulmüne mutlaka gerçek manada müdahale etmesini istediklerini ifade eden Tamaç, İsrail ile olan bütün ilişkilerin, İsrail İslam`ın bütün kutsallarına karşı yaptığı alçaklıktan dönüp özür dileyene kadar kesilmesini istedi.

İsrail`in anladığı dilden cevap verilsin
Tamaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız çıkıp lafla İsrail`i eleştirmesinler, icraat yapsınlar, İsrail laftan anlamıyor. İsrail`in anladığı dilden icraat yapmak gerekiyor.  Merhamet Eli Gıda bankası olarak İsrail`i lanetliyoruz, şeytanı lanetlediğimiz gibi İsrail`i lanetliyoruz. Yaptıklarının yanına kar kalmaması için herkese çağrıda bulunuyoruz.

Aramızdaki tefrikaları bir tarafa bırakalım; bizim bir kutsallarımız var, Kuran`dır, Mescidi Haram ve Mescidi Aksa`dır, Hz Muhammed (sav) ve onun sünnetidir. Bunlara dokunulduğunda en azından bir olmayı becere bilmeliyiz.  İsrail şunu iyi bilmelidir ki, yaptıklarından vazgeçmezse bu kutsallara yapılanlar onun sonunu getirir. İnşallah. Rabbim o mabede postallarla girip, kutsal kitabımızı yere atan İsrail`in ellerini ve ayaklarını kurutsun ve tutmaz eylesin.”  (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir