• DOLAR 32.505
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2487.432
  • ...
Ömer Nasuhi Bilmen Üsküdar`da Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Üsküdar Belediyesi’nin, İstanbul Müftülüğü ve Marmara Üniversitesi ile birlikte düzenlediği sempozyumda, İstanbul müftüsü olarak 20 yıl görev yapan yapan, Türkiye’nin 5’inci Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen anıldı. Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen program, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla gerçekleşti. Kur’an-ı Kerim okumalarıyla başlayan programda Bilmen’in hayatının anlatıldığı belgesel film gösterimi yapıldı.

“BİZİM İÇİN ONUR VE MUTLULUK”

Sempozyum açılışında konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tarih ve kültür şehri Üsküdar’da Ömer Nasuhi Bilmen Sempozyumunu düzenlemek onur ve mutluluk vesilesi olduğunu belirtti. Türkmen, “Son devrin ilim güneşini, onun şeri ve manevi istikatimize yeniden yön veren irfan hazinesini, bugün tekrar hayatımıza taşımak ve yeni nesillerle buluşturmak hepimizin üzerine düşen büyük bir vazifedir” dedi.

“DİNİMİZE KARIŞMAYIN MENDERES SİZE FEDA OLSUN”

Türkiye’nin en zor zamanlarında Ömer Nasuhi Bilmen’in görevde bulunduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Görmez,“Araştırmacılar ve yazarların 60’lı yıllara ait eserlerini okurken içime doğan hislerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 60 ihtilalinde, insanlar idam edilirken, ezan ve dualar Türkçe okunmak istenirken, Diyanet İşleri Başkanlığı kapatılmak istenirken insanlardan neden ses çıkmadı denilir. Şunun için insanların sesi çıkmadı! Millet şunu söyledi; ‘Ezanımıza ve ibadetimize karışmayın Menderes size feda olsun.’ O döneminde Ömer Nasuhi Bilmen Hocamızın Diyanet İşleri Başkanı seçilmiş olması, insan üzerinde oluşacak baskıların körlenme noktasında Cenab-ı Hakkın riyaset makamında istihdam ettiğine inancımı ifade eder hepinize saygı sevgiler sunarım” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir