• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Bingöl Belediyesi proje ekibi faaliyetlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Belediye Proje Ekibi’ faaliyetlerine başladı. Proje ekibi yerli ve yabancı fonların belediyeye aktarılması amacıyla proje üretecek.

Proje ekibi; ilin kentsel alanlarının geliştirilmesi ve planlara uygun altyapı, kültür, turizm, sosyal kalkınma, istihdam, sosyal sorumluluk ve belediyenin tüm hizmetlerinin planlı olarak sağlanması, bu planların kentsel işleyişi kolaylaştırıcı çalışma ve desteklere erişim hizmetlerinden yararlandırılmasına konu projeli yaklaşımların oluşturulmasını sağlayacak.

Ekibin proje yapma ve uygulama eğitimlerini sağlamak üzere guruba katılan TEMA Temsilcisi Cuma Karaarslan, bu ekibin belediyenin kurumsal yapısı bünyesinde işlevsel bir birim olarak konumlanması ile önemli çalışmalar ve proje uygulamalarının gerçekleştirileceğini belirtti.

Proje eğitimi ve destek mekanizmaları konusunda bilgi veren Karaarslan, “Öncelikli hedefimiz Belediye teknik personelleri ve proje ekibine katılan arkadaşlarımızın teknik bilgi ve donanımlarını arttırmak, bu amaçla 2 ay sürecek eğitim faaliyetleri sonucu ilin ihtiyaçlarına uygun projeler üretmek üzere çalışmalar yapmaktır. Bu konuda 20 kişilik bir proje ekibi ile başta Çapakçur Vadisi Rehabilitasyon Projesi olmak üzere, ulusal ve uluslararası dış kaynaklı fonlardan yararlanmak üzere çalışmalarımız devam edecektir. Kısa vadeli hedeflerimizde ekibimize katılan arkadaşların, istihdam, kentsel altyapı,  eğitim, sosyal, kültürel proje alanlarında guruplaşarak proje üretmelerini sağlamak ve hazırlanan projelere fon ve kaynak sağlamak üzere kapasitelerini geliştirmeyi sağlayacağız. Bu çalışmalar ile birinci yıl hedefimiz her gurubun en az iki proje hazırlayıp uygulaması olacaktır.” dedi.

Karaarslan, kentsel veri oluşturmak ve finans kaynaklarının etkin verimli kullanılmasını sağlamak üzere SODES, Kalkınma Ajansı, ÇSGB, Çevre Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, AB, Elçilik ve diğer tüm desteklerin taranarak uygun projeler ile yerel kalkınma ve faaliyet bütünlüğü sağlanacağını söyledi.   (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir