• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Evleri yıkılan aileler, CHP'li belediyeyi suçladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Geçtiğimiz günlerde basına da konu olan ve kaçak olduğu iddiasıyla evleri yıkılan aileler İlke Haber Ajansı'na (İLKHA) konuştular. İzmir'in Buca ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi'nde oturan bazı ailelerin evleri Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yıkılmış ve aileler ile görevliler arasında gerginlik yaşanmıştı. Evleri yıkılan aileler CHP'li belediyeyi suçladı.

Aileler adına açıklamalarda bulunan Ali Çanak, 25 yıldır aynı yerde oturduklarını, belediye tarafından kendilerine tebligat dahi gönderilmeden bir sabah evlerinin yıkıldığını ileri sürdü. Çanak, CHP’li belediyenin kendilerine zulmettiğini ve oturdukları yerlerin belediye tarafından başkalarına peşkeş çekilmek istendiği iddiasında bulundu.

Çanak, şunları anlattı: "Yıkımdan bir önceki gün saat 16.00'da geldiler. Herhangi bir tebligat getirmediler. Yarın evlerinizi yıkacağız dediler. Ertesi günü sorgusuz sualsiz belediye zabıtası, polis helikopteri ve TOMA'larla evimizi başımıza yıktılar. Biz 25 senedir buradayız. Evlerimiz tapulu olduğu halde yıktılar. CHP bize zulmediyor. CHP'nin kalesi İzmir'dir diyorlar. Kendi kalelerinde rahat oturuyorlar, ama gelip bizim evlerimizi başımıza yıkıyorlar. Yıkmak için herhangi bir sebep söylemiyorlar. Burayı birilerine peşkeş çekecekler. Büyük ihtimalle öyle olacak."

CHP'li Buca Belediye Başkanını ve milletvekilini aradıklarını ve kendilerinden birkaç günlük zaman istediklerini aktaran Çanak, ancak kendilerine yardımcı olunmadığını ifade etti. Çanak, "CHP İzmir milletvekili Musa Çam'ı aradık. Pazartesiye kadar sabredin, dedik. Bu vatandaş çoluğunu çocuğunu evini alsın, çıksın sonra gelin duvarları yıkın, gidin, dedik. Yok, dedi. Adam 3 aylık çocuğuyla arabada kalıyor. Böyle olur mu? Babam Alzheimer hastası annem de rahatsız. Eşyalarımızın çoğu arabaların arkasında. Gece gündüz buradayız, gideceğimiz bir yer yok. Tapusu bizde olmasına rağmen burada kendimize ev yapamıyoruz. İki gündür ağzımıza su girmedi. Suriyeli ya da Iraklı olsaydı bunlara yardım ediyorlar. Onlara baraka, konteynır, çadır veriyorlar. En azından bunlara bakabiliyorlar. Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? İki gündür hiç kimse gelmedi. Hiçbirisi demedi bunların evi yıkılmış, bunlara bakalım. Tebligat gelmedi, sadece sözlü olarak biz burayı yıkacağız dediler.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile görüştük. O da 'ben karışmıyorum büyükşehir biliyor' dedi. Biz de ona büyükşehiri ara, sen hallet, dedik. Sonra ben ararım sizi dedi, ama aramadı. Milletvekiliyle konuştuk. 'Aziz Kocaoğlu ile konuşup yıkımı ertelettireceğiz' dedi. Sonra polis geldi buraya. Biz dedik ki, bizim yerimiz tapulu üç gün, bir hafta bize mühlet verin dedik. Eşyamızı toparlayalım ve kendi hal çaremize bakalım. Hadi insanlar bir şekilde bir eve girecek, ya bu hayvanlar nereye gidecek?" şeklinde konuştu.

"İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen Çanak, "Eğer bu hayvanları dairelere alıyorlarsa götürelim. Eğer buranın belediye başkanıysa bizleri mağdur etmesin. Biz ondan sadaka mı, zekat mı istiyoruz. Diyoruz ki; bizim yerimizi kamulaştır, sonra paramızı ver. Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği tapu yalan mıdır? Bizi zayıf gördüler ve ezmeye çalıştılar. Biz devlete boyun eğiyoruz, ama bize sahip çıkmıyorlar." dedi.

Cumhurbaşkanı ve başbakana da seslenen Ali Çanak, CHP'nin kendilerine zulmettiğini iddia ederek, kendilerine sahip çıkılmasını istedi. (Muhammed Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir