• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
Bakan Eker: Zulme sesiz kalırsanız yarın hepiniz etkilenirsiniz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde AK Parti  Bismil İlçe Kurultayında bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, HDP/PKK’nin özellikle bölgede çıkardığı kaosa atıfta bulunarak, bugün geçmişte Türkiye`de yaşanmış ve millet tarafından hiçbir zaman benimsenmemiş ve kabul görmemiş tekçi anlayışın yeniden bu kez başka bir formatla yaşatıldığına ve hayata geçirilmeye şahit olduklarını belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, daha önceden bu topraklarda CHP`nin zihniyeti gibi başkasına tahammül etmeyen, farklı inanç, etnik kültürlere tahammül göstermeyen anlayışla, tekçi, otoriter ve zalim sistemlerin kurulduğunu ifade etti.

Eker daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugün onları taklit edenler, maalesef tekrar tekçi bir anlayışı bu defa silahın gölgesinde halkı, esnafı tehdit ederek bu anlayışı yeniden hortlatmaya çalışıyorlar. Adının ne olduğunun hiçbir değeri yok. Dün zulmün adı başka bir şeydi bugün başka bir şey oldu. Dün siyaset başka bir etnik kimlik üzerinde yapılıyordu, bugün başka bir etnik kimlik üzerinden siyaset yapılıyor. Ama zulüm zulümdür"

Eker, 50 yıl önce Kürtlerin kimliklerinin reddedilmesinin büyük bir zulüm olarak nitelendirerek, “Bugün PKK`nin ve onun uzantılarının bu bölgede insanlara baskı kurması, zulmetmesinin aynı derecede olduğunu dile getirdi.

Eker, konuşmasının devamında, "Biz dünkü zulme de karşıydık, bugünkü zulme de karşıyız. Bunlar zulümden, gözyaşından, sefaletten besleniyorlar. Bunlar Kürtlerin refaha kavuşmasını istemiyorlar. Eğer öyle olmasaydı iş yerleri yağmalanmazdı, halka baskı yapılmazdı. Esnafa baskı yapıp, kepenklerini zorla kapattırıyorlar. Kepenk kapatmayanlara da işaretleyip, molotofla halkın iş yerlerini yağmalıyorlar. Hayatın kutsal değerlerini hiçe sayıyorlar" ifadelerine yer verdi.

Siyonist İsrail’in Mescidi Aksay’ı işgaline değinen Eker, “Biz iktidar olarak bu İsrail’in son zamanlarda yaptığı olaylardan dolayı bunu kabullenmeyerek tepkimizi verdik ve bu konuda Dünyada ki tüm Müslümanların tepki vermesi gerekmektedir.” İfadelerini kaydetti.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir