• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Mescid-i Aksa`nın korunması için ortak bir güç oluşturulmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS – Saadet Partisi Sivil Toplum Kuruluşları ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, İsrail’in Mescid-i Akasa’ya yönelik saldırılarının İslam alemini derinden üzdüğünü belirtti. Canbay, Müslümanlar tarafından Mescid-i Aksa için ortak bir güç oluşturulması gerektiğini vurguladı.

“Kınamalar hiçbirinin sonuç vermiyor”
İslam coğrafyasının param parça olduğuna dikkat çeken Canbay, “Emperyalist güçler de İslam ülkesinin bu dağınıklığı ve parçalanmışlığından faydalanarak İslam’a ve onun şiarlarına adeta nabız yoklar gibi saldırmaktadır. İsrail, her gün bu işgallerini sürdürüyor. Bu güne kadar İsrail’in birçok saldırısı oldu. Her seferinde bu saldırılara karşı kınamalar yapıldı. Ama bu kınamaların hiçbirinin sonuç vermediğini ve İsrail’in saldırılarını durduramadığını görüyoruz. Yapılacak tek bir şey var. O da İslam barış gücü mutlaka oluşturulmalıdır. Bu barış gücü Mescid’i Aksa’yı kurtarmalıdır. İslam coğrafyası üzerine çok zalim bir plan uygulanıyor.  2. Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan Birleşmiş Milletlerin bir numaralı kararı Filistin topraklarında İsrail Devleti kurulsun kararıdır.” ifadelerini kullandı.

“Hedef Türkiye’nin bölünmesi ve büyük İsrail’in kurulmasıdır”
Hükümetin, İsrail’in saldırılarına karşı Birleşmiş Milletlerden ve Avrupa Birliğinden yardım talep etmesinin saflık olduğunu vurgulayan Canbay, emperyalist yapıların tek çabasının büyük bir İsrail devletinin kurulması ve Türkiye’nin bölünmesi olduğunu söyledi.

“Türkiye ekonomisi bıçak sırtında”
Türkiye’nin ekonomisi başta olmak üzere bir çok konuda eleştirilerde bulunan Canbay, ekonominin ekranlarda anlatıldığı gibi pembe bir tablo olmadığını, bilakis çarşı pazarda gezildiğinde ekonominin hiç iç açıcı olmadığına dikkat çekti. Canbay, “Türkiye’de ekonomi adeta bıçak sırtındadır. Çok kırılgandır. Her an sarsıntı geçirebilir. Bugünkü hükümetin günlük hayatı kolaylaştıran bazı çalışmalarını bizler de inkar etmiyoruz. Otobanlar, bölünmüş yollar, köprüler, havaalanları, hastaneler, barajlar, TOKİ benzeri çalışmaları bizler de taktir ediyoruz. Ancak bu yatırımlarla bir ülke kalkınamaz, ekonomisini düze çıkaramaz. Bir ülkenin kalkınmasının en büyük şartı sanayileşmedir. Sanayileşme hamlesini tamamlamasıdır. Türkiye’nin sanayileşme hamlesini engelleyen şer güçler, Türkiye’nin büyümesini engellemişlerdir. Hala bu engeller devam ediyor. Sanayileşme olmayınca bu gün olduğu gibi büyük şehirlere büyük göç dalgaları oluşuyor.  Buda kentlerde çarpık kentleşmenin olmasına neden oluyor.”diye konuştu.

Türkiye’deki işsizlik sebebiyle gençlerin madde bağımlılığına ve fuhuşa yöneldiğinin altını çizen Canbay, “Gençler bunalımın eşiğinde. Bütün gençler kahvehanelerdedirler. İş bulmak için her kapıyı çalan gençler, iş bulmadan akşam evine geri dönmektedirler. Tarım ve hayvancılık ne yazık ki, günden güne geriye gitmektedir.  Ne yazık ki,  bu gün hatalı eğitim,  kontrolsüz televizyon yayınlarıyla aile yapılarımızın temelline dinamit konulmaktadır. Boşanmalar, intiharlar, uyuşturucu, fuhuş ve diğer söylemekte icab duyduğumuz tehlikelerle ailelerimiz dağılmaktadır.” ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir