• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Şehid Ekrem Öner ve Şehid A.Kadir Selcuk: 1993
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber Haber Merkezi

ŞEHİT EKREM ÖNER (1965-1993)

Şehid Ekrem Öner, 1965 yılında Batman’da dünyaya geldi. Şehir içi minibüs şoförlüğü yapan Şehid Ekrem, evlenmeden öncesine kadar İslam’dan habersizdi. Hatta cennet ve cehennemin varlığı konusunda da şüpheleri vardı. Annesinin isteği üzerine İslami davanın içerisinde yer alan ablası kendisine okuması için bazı kitaplar verir. Şehid Ekrem bu kitapları okuyunca başka kitaplar da ister, böylece bir süre İslami kitaplar okur. Bir gece Peygamber Efendimiz (SAV)’i rüyasında görür ve bu rüya, hidayetine vesile olur. Artık, apayrı bir Şehid Ekrem oluvermiştir. Şehid Ekrem, bundan sonraki hayatını İslamî hizmete adar. Onun ahlakına, ihlâsına, samimiyetine bakıldığı zaman bütün yönleriyle kendisini değiştirdiği görülüyordu.

Şehid Ekrem’in hanımı da bu kutlu yolda kendisini yalnız bırakmaz. Çok geçmeden çarşaf giymeye başlar. Onların İslamî ahlaka bürünmeleri çevredeki insanlar tarafından hemen fark edilirken şuurlu Müslümanlar cihetinde de bu tablo sevinçle karşılanır. 1990’lı yılların o kasvetli zor zamanlarında arabasında İslamî kasetler dinletirdi. İşte bu İslamî tavır ve faaliyetleri gerekçesiyle gerek PKK tarafından gerekse de akrabaları tarafından çok defa uyarıldı, tehdit edildi. Lakin Şehid Ekrem, taviz vermedi ve dik durdu. Şehid Ekrem sürekli “İnşallah ben şehid olurum. Şehidlik çok güzel bir şey. İnşallah bana da kısmet olur” diyordu. Şehid Ekrem 13 Kasım 1993 günü akşam vakti evinin önünde arabasını park ettikten hemen sonra PKK’li iki kişi tarafından silahlarla taranarak arzuladığı ve her gece Rabbinden istediği şehidlik makamına ulaştı. Şehid olduğu sırada yanına gelen eşi ve arkadaşları kelime-i tevhid getirdiğine şahid oldu.

ŞEHİD ABDULKADİR SELÇUK (1970-1993)

Arkadaşları tarafından Selçuk diye çağrılan Abdulkadir, 1970 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı. Ailesine yardımcı olmak için çeşitli işlerde çalışan Şehid Selçuk, bir gün 50 kişiye yakın bir topluluğun, 15-20 kişilik bir grupla kavga etmek istediğini görünce sebebini sorarak olaya müdahale etmek ister. Kalabalık grubun camiye saldırı hazırlığında, az olan grubun da Müslümanlar olduğunu anlayınca, Müslümanların yanında kavgaya girer. Bu olay Şehidin İslami hizmetlere başlamasının ilk adımı olur. Kısa sürede olgunlaşarak faaliyetlerini yoğunlaştırması ve cesareti İslam düşmanlarının kalplerine korku salar. Kendi evinden de İslam davası için hicret eden Şehid Selçuk, 9 Kasım 1993 günü kaldığı apartmandan çıkarken şer odaklar tarafından 4 el ateş edilerek şehadet mertebesine ulaşır.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir