• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformundan israil`e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa’da 65 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde barındıran Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, her ay gerçekleştirdiği toplantının durağı, Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği oldu. Memur-Sen’in ev sahipliği yaptığı toplantıya Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ile birlikte Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak da katıldı.

Toplantının gündeminde israil askerlerinin Mescid-i Aksa`ya girmesi yer aldı. Platforma üye sivil toplum kuruluşlarının başkanları; israil askerlerinin Mescid-i Aksa`ya postallarıyla girmesine tepki göstererek, tüm Bursalıları gerçekleştirecekleri protesto yürüyüşüne katılım sağlamaları için çağrıda bulundu. 

Mayıs ayı içerisinde Kudüs’e düzenlenen gezi programı ile Mescid-i Aksa’yı ziyaret ettiğini hatırlatan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Numan Şeker, “israil askerlerinin Mescid-i Aksa’da yaptığı eylemi, televizyondan izlerken bir Müslüman olarak; gerçekten üzülmemek, kahrolmamak elde değil”dedi.

47 yıldır israil’in işgali altındaki Kudüs’te israil askerlerinin yaptığı son olayın Müslümanlara yönelik en büyük hakaret olduğunu dile getiren Şeker, “israil’in köpekleri diye nitelendirebileceğim israil askerleri, ayağında postalları ile Mescid-i Aksa’nın içerisinde insanlara ateş ederek, gaz bombaları ve sis bombaları ile Kuran-ı Kerim’i yerlere atmalarını tüm dünya ve Müslüman âlemi gördü”ifadelerini kullandı.

Şeker, “israil askerlerinin bu yaptığı son uygulama, Müslümanların ne kadar ses çıkaracağı ve dinlerine ne kadar sahip çıkacağı davasıdır. Çünkü israil, gerçekleştirmek istediği emellerini, artık meşru kılmak istiyor. Eğer biz Müslümanlar, benden ne olur deyip; yapılanlara sessiz kalır ve tepkisini haykırmazsa maalesef kaybedenler oluruz.”diye belirtti.

israil askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak protesto etmek için bugün 15.00’da Setbaşı’ndan başlayıp Orhangazi Parkı’na kadar sürecek bir yürüyüş gerçekleştireceklerini ifade eden Şeker, tüm Bursa halkını yürüyüşe davet etti.

Toplantıda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak; Muharrem ayında olma sebebiyle platform üyelerine, Muharrem ayının İslam tarihindeki önemini anlatarak ve bu ay ile ilgili doğru bilinen yanlışları paylaşarak bilgilendirdi. (Zeki Aras –İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir