• DOLAR 32.319
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.957
  • ...
Brüksel`de İslam fuarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Belçika`da İslam dininin topluma doğru tanıtılması ve kültürlerarası diyalog hedefiyle düzenlenen Müslüman Fuarı, üçüncü kez Brüksel`in Tour&Taxi kültür merkezinde açıldı.

Fuar kapsamında düzenlenen panellerde, faizsiz finans, İslamafobi`yle mücadele, İslam’da aile hayatı, sanat ve estetik gibi konular işleniyor.

Geçen sene Brüksel’de ikincisi açılan fuar, yaklaşık 16 bin kişiyi ağırlamıştı. Cuma günü başlayan fuar, 200 katılımcı firma ile pazartesi gününe kadar açık olacak.

Giysi, takı, kitap gibi birçok ürünün sergilendiği fuarda, seyahat acenteleri, İslami eğitim veren kurumlar, Helal gıda tanıtımı yapan şirketler de yer alıyor. Fuar katılımcılarının çoğu Fransa’dan gelirken, Belçika ve Hollanda`dan da iştirak edenlerin olduğu görüldü. Türk girişimcileri de geçen yıl olduğu gibi bu yıl da takı, kıyafet ve alkolsüz parfüm stantları açtı.

Ziyaretçilerinin dörtte birini farklı din ve inanç gruplarının oluşturduğu fuarda, Uluslararası Aktif Saygı İnisiyatifi adlı sivil toplum örgütü tarafından bu yıl farklı dillere çevrilen “İslam Barıştır” kitabı yoğun talep görüyor.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı fuar, 7-10 Ekim`de açık olacak.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir