• DOLAR 32.566
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2411.289
  • ...
kaçırılan öğrencilerden kötü haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meksika`nın Guerrero eyaletinde eylül ayı sonunda 43 öğretmenlik okulu öğrencisinin kaçırılmasıyla ilgili gözaltına alınan üç çete üyesi, öğrencilerin öldürüldüğünü itiraf etti.

Şüpheliler, yaklaşık 40 gündür kayıp olan öğrencilerin kendilerine polis tarafından teslim edildiğini söyledi. Çete üyelerinden biri öğrencilerden bazılarının da benzinle yakıldığını belirterek, "Polis, gençleri Cocula bölgesindeki çöp alanına getirerek bize verdi. Onların bazıları zaten öldürülmüştü. Biz hepsini öldürdük” diye konuştu.

Başsavcı Jesus Murillo Karam, düzenlediği basın toplantısında, yürütülen soruşturmada elde edilen bulgular kapsamında Cocula bölgesinde çok sayıda ceset bulduklarını belirtti.

Bölgenin, öğrencilerin en son görüldükleri güneybatıdaki Iguala kentine 13 kilometre uzaklıkta olduğuna işaret eden Karam, “Büyük ihtimalle cesetler kayıp öğrencilere ait. Paylaştığımız bu bilgilerin öğrencilerin yakınlarında büyük acılar yarattığını biliyorum. Acılarınızı paylaşıyorum” dedi.

Görüntüde, gözaltına alınan çete üyelerinden Agustin Garcia, öğrencilerin birçoğunun öldürüldüğünü ve bazılarının da benzinle yakıldığını itiraf ederek “Polis, gençleri Cocula bölgesindeki çöp alanına getirerek bize verdi.

Onların bazıları zaten öldürülmüştü. Biz hepsini öldürdük” diye konuştu. Öldürülen öğrencilerin bazılarının cesetlerinin poşetlere konularak nehre atıldığı bildiriliyor.

Cocula`daki çöp alanı

Basın toplantısının ardından kaçırılan öğrencilerin aileleri, yetkililerin açıkladıkları her şeyi reddettiklerini belirttiler.

Öğrencilerden birinin babası Felipe de la Cruz, yapılan açıklamaların hükümetin bir yalanı olduğunu ifade ederek, “Hükümetin paylaştığı bu bilgileri asla kabul edemeyiz. Yetkililer, ailelere işkence etmekten vazgeçmeli” dedi.
Kaynak : AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir