• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
ABD`den “Bu Kadar da Olmaz” Dedirten Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Dempsey, Gazze operasyonu için, ``İsrail, sivil kayıpları engellemek için takdir edilecek çaba gösterdi. Onlardan öğrenmek için ekibimi gönderdim`` dedi.

``İSRAİL`DEN ALACAĞIMIZ DERSLER VAR``

Dempsey, Carneige Endownment for International Peace derneğinin New York’taki konferansında yaptığı konuşmada, Gazze operasyonda İsrail’in son Gazze operasyonunda sivil kayıpların engellenmesi için gösterdiği çabanın takdir edilecek düzeyde olduğunu söyledi.

Uluslararası Af Örgütü’nün, savaşla ilgili olarak, ``İsrail fütursuzca Filistinlilere ait evleri hedef aldı. Sivillerin yoğun olarak yaşadığı yerleşim birimleri hedef alındı`` raporuna rağmen ABD’li Orgeneral, ``Bu konuda İsrail’den alacağımız dersler var. O yüzden İsrail’in sivil kaybını engellemekteki başarısını incelemek üzere ekibimi oraya gönderdim`` açıklaması yaptı. 

Buna rağmen ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, ``Sivil kaybının önlenmesi için olağanüstü hassasiyet gösterdiler. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var`` dedi. İsrail basını bile ``Generalin sözleriyle uluslararası raporlar birbirine uymuyor`` diye yazdı.

BİLANÇO: 

Ölen Filistinli: 2139
Çocuk kayıp: 490
Ölen İsrail askeri: 64
İsrailli sivil kayıp: 6
Ölen İsrailli çocuk: 1
Yaralı Filistinli: 11 BİN
Yaralı Filistinli çocuk: 3 BİN
Evinden olan Gazzeliler: 500 BİN
Gazze’de yıkılan ev: 20 BİN

Kaynak: Vatan

Bu haberler de ilginizi çekebilir