• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
`Mescid-i Aksa`ya yapılan saldırı Kur`an`a yapılmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - israil askerlerinin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa’ya yönelik saldırılarına dünyanın dört bir tarafından tepkiler çığ gibi gelmeye devam ediyor. Saldırılara sert tepki gösteren Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Filistinli Yrd. Doç. Huzeyfe El Hatip, Kudüs’ün bir gün Allah’ın izniyle fethedileceğini söyledi.

Mescid-il Aksa’nın ümmetin şerefi olduğunu ifade eden Yrd. Doç. El Hatip, “O yüzden ona dokunan kötülükler hepimize dokunmuş gibidir. Şimdi Allah (c.c) Kur’an’ı Kerim’de Mescid-i Aksa’yı bir ayette zikretmiş. Yani Mescid-i Aksa Kur’an’ın bir ayetidir. Onun için ona yapılan saldırılar Kur’an’a ve İslam’a yapılmıştır. Ona gelen kötülük ayetlerimize gelmiştir” diye konuştu.

Mescid-i Aksa meselesinin sadece Filistin meselesi olmadığının altını çizen El Hatip, Mescid-i Aksa meselesinin tüm ümmetin meselesi olduğunu ve bu meseleye herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Mescidi Aksa’nın bir gün mutlaka fethedileceğini belirten El Hatip, konuşmasına şöyle devam etti: “Biz Yahudilere diyoruz ki; siz Filistin’deki tüm Müslümanları öldürürseniz bile yine ümmetten birileri çıkıp Mescidi Aksa’yı fethedecek. Aksa’daki, Kudüs’teki arkadaşlarımıza Kudüs ehli olan herkese diyoruz ki; Siz merak etmeyin ümmet uyanık, ümmet artık uyumuyor. Herkes uyanmadıysa uyanmaya çalışıyor. Allah’ın izniyle kitaba göre sünnete göre gidip fethedecekler inşallah.”

(Sedat Kuşulay-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir