• DOLAR 32.559
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2431.41
  • ...
Boyraz: HDP güvenilmez ve tehlikeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, HDP çözüm sürecinin bir aktörü olmak istiyorsa, dilini ve pozisyonunu değiştirmeli, açıklamasında bulunurken toplumu germenin ve toplumsal çatışmayı körüklemenin HDP`ye fayda sağlamayacağına vurgu yaptı.

HDP şiddet politikalarının altında kalmak istemiyorsa, kendisini düşürdüğü yanlış yoldan vazgeçmesi gerektiğini savunan Boyraz, HDP`nin karmaşık ve çelişkilerle dolu bir parti olduğunu dile getirdi.

Boyraz, HDP ne Türkiye partisi olma yolunda, ne de bölge partisi olma yolunda. HDP `Bölge’nin partisidir ama `bölge partisi` bile değildir. Çünkü bölgede yaşayan Kürtlere karşı düşmanca bir siyaset izliyor. Özellikle kendisinden farklı düşünen AK Parti, HÜDA-PAR ve diğer kesimlere karşı düşmanlaştırıcı ve ötekileştirici bir politika izliyor, dedi.

HDP’nin ne bölge ne de Türkiye partisi olamaması HDP’yi çözüm sürecinde bir soruna dönüştürdüğünü belirten Boyraz, bölge halkı PKK/HDP’ye karşı devletten güvenlik talep ediyor. Türkiye’nin batısı ise, HDP’yi güvenilmez ve tehlikeli buluyor, tespitinde bulundu.

AKŞAM

Bu haberler de ilginizi çekebilir