• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
`Ülkede huzur istemeyenler, yeni  tuzaklar kurmaktadırlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Kimya sanayinde meslek örgütlerinin oluşturduğu Kimya Sektör Platformu’nun(KSP) bu yıl 7.’sini düzenlediği Kimya Şurası’nda konuşan Ak Parti Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Kimya Sanayisinin, ülkenin en çok ihracat yapan üç sektörden biri haline gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen güçlerin, ülke üzerinde yeni tuzaklar kurduğunu ifade eden Milletvekili Taş, “Ülkemizin huzur ve barış içinde kutlu yoluna devam etmesini içine sindiremeyenler birleştiler ve yeni yeni oyunlar ve tuzaklar kurmaktadırlar. Hedefleri Barış Sürecinin bitirilerek kardeşin kardeşe kurşun atması ve Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasıdır.” dedi.

Türkiye ekonomisinin her geçen gün daha da büyüdüğünü belirten Taş, “İhracatımız rekorlar kırarak Türkiye’nin büyümesine katkı sağlamaya devam etmektedir. Türkiye ekonomisi artık daha dengeli, sürdürülebilir ve ihracata dayalı bir büyüme modeliyle ilerlemektedir. Her alanda yapısal bir dönüşüm ve reform sürecinden geçen Türkiye’nin, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefi ile belirlediği 2023 yılı vizyonu, ilerlemenin ve geleceğe dair umudun somut bir ifadesidir. Türkiye için büyük anlam ifade eden 2023 ekonomik hedeflerine 50 milyar dolarlık ihracatla katkıda bulunmayı hedefleyen kimya sanayimiz, tüm sorunlarına rağmen üretim ve ihracattaki başarı grafiğini her geçen yıl daha da yukarıya taşımaktadır.”ifadelerini kullandı.

“Türkiye ihracatının 160 milyar dolar seviyesine gelmesinde, gelişmenin ve büyümenin uluslararası pazarlardaki başarı ile doğru orantılı olduğunun bilinciyle, ihracatçısının yanında olan, attığı her adımda ihracatçısını destekleyen yönetim anlayışının payı kuşkusuz çok büyüktür.”diyen Taş, “ Kimya, Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan sektörlerin başında gelmektedir. Milletvekili kimliğimin yanında kimyaya gönül vermiş ve ömrünü bu alandaki bilimsel çalışmalara adamış bir akademisyen olarak, kimyanın ülkemizin en çok ihracat yapan üç sektöründen biri konumuna gelmesinden gurur ve mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. 2003 yılında 3,6 milyar dolar olan kimya ihracatının 5 kattan fazla artırarak 2013 yılı sonunda 17,5 milyar dolara yükselmiş olması, kimya sektörünün son 10 yılda ulaştığı boyutun önemli bir göstergesi niteliğindedir. Avrupa ekonomisindeki daralma, ABD ekonomisine yönelik endişelerin devamı ve bölgemizde yaşanan tüm olumsuzluklara karşın 2014 yılında da ihracatını artırmayı başarmıştır. Ocak-Ekim döneminde 15 milyar dolarlık ihracata ulaşan tüm ihracatçılarımızı gönülden kutluyorum. Büyük bir özveri ve inançla, üretmeye ve ürünlerini dünyaya sunmaya devam eden kimya sektörünün 18 milyar dolarlık yılsonu hedefine ulaşacağına içtenlikle inanıyorum.”ifadelerine yer verildi.

“Ülkemizde huzur istemeyenler, yeni yeni oyunlar ve tuzaklar kurmaktadırlar”

Kimyacıların çalışıp, Türkiye’yi güçlendirmesiyle bazı çevrelerin de kimyasını bozduğunu ifade eden Milletvekili Taş, “Türkiye’yi istediği gibi yönlendirip kendi amaç ve çıkarlarına göre sevk ve idare etmeye alışmış olan güçler, hegemonyalarını kaybetmenin çaresizliği içinde çırpınmaktadırlar. Ülkemizin huzur ve barış içinde kutlu yoluna devam etmesini içine sindiremeyenler birleştiler ve yeni yeni oyunlar ve tuzaklar kurmaktadırlar. Hedefleri Barış Sürecinin bitirilerek kardeşin kardeşe kurşun atması ve Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasıdır.” şeklinde konuştu.   (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir