• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Bingöl'deki okullar için 120 milyon TL kaynak ayrıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 öğretim yılı İl Danışma Komisyonu birinci toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali Taşyapan, okulların fiziki yapısına dikkat çekerek, 2013-2014 eğitim öğretim yılında okullar için 120 milyon TL harcandığını belirtti.

Toplantıda konuşan Vali Taşyapan,  eğitimin toplumun bütün dinamiklerini ilgilendirdiğini belirterek, “Eğitim, sadece Milli Eğitim Müdürlüklerinin, öğretmenlerin, okul idarecilerinin tek başına yürütebilecekleri bir konu değildir. Hepimiz burada katkı sunmak durumundayız. Hem kanunlarla bize sunduğu imkânlarla katkı sunmak durumundayız, hem de bu eğitim hizmetinin muhatapları olarak katkı sunmak durumundayız. Okullar olmadan eğitimin yapılması mümkün değildir. Bu nedenle bize mutlaka fiziki yapılar gerekecek. Fiziki yapılar bunun için önemli. Bina olmadan eğitim-öğretim yapamayız. Bu binaları ne kadar güzel yaparsak, ne kadar albeni yaparsak, çocuklarımızın da oraya gitmeleri, iştah duymaları o kadar güzel olur. Bingöllümüz hakikaten son yıllarda güzel okullara kavuştu.” dedi.

“Bingöl’de devlet okullar için 120 milyon TL kaynak ayrıldı”
 

2013-2014 eğitim-öğretim yılında Bingöl’deki devlet okullar için 120 milyon TL kaynak ayrıldığını belirten Vali Taşyapan, “Bu parayla okullarımızı güzelleştirdik. 2014 yılında da okullarımızın donanımlarıyla ilgilendik. Geriye kalan birkaç okullumuzun da fiziki yapıların tamamlandığında Bingöl’de eğitim öğretimin alt yapısı açısından bir sıkıntımız kalmayacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Müdürlüğünün akademik, sosyal ve kültürel çalışmalarıyla ilgili bilgiler vererek temel eğitim, ortaöğretim, din öğretimi ve mesleki eğitimde yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

“İlde 430 okul, 62 bin öğrenci, 3 bin 600 öğretmenle eğitim öğretimi yürütüyoruz”
Bu toplantının, Milli Eğitim ile Milli Eğitimin koordinesinde yürüyen diğer kurumlarla koordinasyonu sağlamak, önlemleri almak, özelikle eğitimin kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştirildiğini belirten Sarı, “İlimizde 430’a yakın okul, 62 bin öğrenci, 3 bin 600 öğretmenle eğitim-öğretimi yürütüyoruz. 2013-2014 eğitim öğretim yılını sorunsuz bir şekilde bitirip, 2014-2015 eğitim öğretim yılına da ciddi bir sıkıntı ve aksaklıkla karşılaşmadan başladık. Bizden kaynaklı olmayan bazı nedenlerden dolayı gecikmeli olarak başladık. Şuan itibariyle hiçbir okulumuzda öğretmen açığı olmadan, bacası tütmeyen hiçbir okulumuz kalmadan, eğitim-öğretime başladık ve hamd olsun iyi bir şekilde de götürüyoruz. Bizim özelikle üzerinde yoğunlaştığımız konular, birincisi eğitim, ikincisi ise öğretimdir. Eğitimin 2 anahtarı vardır, birincisi öğretmen, ikincisi ise öğrencidir. iki unsurda morali yerinde olursa, fiziki şartlar iyi olursa ve iyi bir ortam hazırlanırsa ilimiz hak ettiği noktaya mutlaka gelecektir.” dedi.
 


 

Eğitim-öğretim ve yatırımların yanı sıra projeler, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG)uygulaması, taşımalı eğitim, hayat boyu öğrenme etkinlikleri ve okullar hayat olsun çalışmalarıyla ilgili  bilgiler aktaran Sarı, bütün bu gelişmelerde Bingöl ilinde bulunan bütün kurumların katkısı olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere ve kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Muharrem Eligül, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürümüz Yakup Sarı,İl Defterdarı Özgür Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdal Arıkan, Maarif Müfettişleri Başkanı Hayrettin Çakırcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Suna, Şube Müdürü Ömer Abdulaziz Döger, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akçan, Sendika temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir