• DOLAR 32.577
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2438.444
  • ...
Üniversite öğrencileri  israil`i protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Siyonist İsrail askerlerinin Mescidi Aksaya yönelik yaptığı saldırılar Anadolu Öğrenci Birliği tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla telin edildi. Cuma namazının ardından Gaziantep Üniversitesi önünde bir araya gelen öğrenciler, siyonist israil aleyhine sık sık slogan attı. 

Anadolu Öğrenci Birliği adına basın açıklamasını okuyan Ufuk Ökmen, Mescid-i Aksa’ya ve Filistin’e yapılan saldırıları sert bir dille kınadı. 

"Filistin Bizim Esas Davamızdır" 

Basın açıklmasına, İsra Suresinin ilk  ayetlerinin mealiyle başlayan Ökmen, “Emperyalist, Siyonist güçler İsrail’in varlığını ve işgalini meşrulaştırmaya çalışıyor. Çünkü hedef İslami direnişle özdeşleşen Filistin davasını tarihe gömmek ve ümmetin dirilişini engellemektir. Tüm dünya şunu bilsin ki, Filistin İslam toprağıdır. Filistin bizim esas davamızdır. Filistin direnişi İslam Ülkelerinin direnişidir. Kudüs İslam`ındır. Gazze İslam`ındır. Filistin İslam`ındır. Bizim olandan bizi vazgeçiren nedir ki? Uyanın ey Müslümanlar! Kalkın ve silkinin. Aksa için akıtacak gözyaşımız varsa akıtalım, haykıracak sesimiz varsa haykıralım. Gözyaşımız sel olsun, haykırışlarımız çığlık olsun da İsrail ve iş birlikçilerini helak etsin.”dedi 

“Ey Aksa`nın yiğitleri direnin”

Filistin Halkı için tüm Müslümanları birlik olmaya davet eden Ökmen, “Filistin halkına destek vermek ve yardım etmek ümmetin görevidir. Dünyanın gözlerinin içine baka baka, fütursuzca Müslümanların ilk kıblesi, Peygamberler diyarı, Efendimiz (s.a.v)`in imamet merkezi, Miraç ve İsra durağı Mescid-i Aksa`mıza saldıran işgal rejimi bilsin ki, Mescid-i Aksa bizimdir. Ey Aksa`nın yiğitleri direnin. Ey Kudüs`ün çocukları ebabilleşin. Ey Gazze`nin yetimleri ayağa kalkın. Filistin halkına bütün imkânlarımızla yardımcı ve destek olmak, Filistin`i bağımsız kılmak, tüm ümmetin görevidir ve bu görev işgal sona erinceye, Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya, Filistin halkı üzerindeki tüm baskılar kalkıncaya kadar devam edecektir.”ifadelerini kullandı. 

Basın açıklamasının ardından tekbirler getiren grup olaysız bir şekilde dağıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir