• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
PKK Bayrağı Taşıyan Alman Vekilin Dokunulmazlığı Kalktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BERLİN - Almanya`nın Münih kentinde geçen ay yapılan bir eylemde PKK lehine açıklamalarda bulunan ve örgütü simgeleyen bayrağı havaya kaldıran Sol Parti Milletvekili Nicole Gohlke`nin dokunulmazlığının kaldırıldığı ifade edildi.

Gohlke, internet sitesinden yaptığı açıklamada, Münih Savcılığının talebi üzerine Federal Meclis`in dokunulmazlığını kaldırdığını belirtti.

``18 Ekim`de IŞİD`e karşı yapılan Kobani için dayanışma yürüyüşünde bir konuşma yaptım ve konuşmamın sonunda Federal Hükümet`ten bazı sembolleri daha fazla suç saymamasını istedim" ifadesini kullanan Gohlke, "Çünkü o bayrağın o dakikalarda özgürlük ve insan hakları ve demokrasi için mücadele ettiğini ifade ederek `PKK yasağı kaldırılsın` dedim. Ardından Almanya`da yasak olan PKK bayrağını kaldırdım" diye konuştu.

Dokunulmazlığının kaldırılmasını protesto ettiğini vurgulayan Gohlke, ``Ben kendim milletvekili olmam hasebiyle özel hukuk istemiyorum. Aksine benim dokunulmazlığımın kaldırılması burada siyasi olarak aktif olan Kürtlere soruşturma açılıp hüküm giymelerine bir örnek teşkil edecektir`` açıklamasında bulundu.

PKK`ya ait bir sembolü kaldırdığı için pişman olmadığını ifade eden Gohlke, ``PKK terör organizasyonu değildir. Ortadoğu`da demokratik perspektife katkı yapan bir organizasyondur. PKK ve bağlantılı olduğu YPG bizim dayanışmamızı hak ediyor, fişlenmesini değil`` dedi.

Nicole Gohlke, 18 Ekim`de Münih`te yapılan Kobine`ye destek yürüyüşüne katılarak, PKK`yı simgeleyen bayrağı havaya kaldırmış ve PKK`nın terör listesinden çıkarılmasını istemişti. Eylemdeki taşkınlıkları nedeniyle Gohlke, gözaltına alınmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir