• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Mısır`da darbe karşıtı gösterilerde: 2 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE: Mısır`ın başkenti Kahire ile Feyyum kentinde, cuma namazı sonrası düzenlenen darbe karşıtı gösterilere cunta güçlerinin müdahalesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi`nden yapılan açıklamada, Kahire`nin doğusundaki Ayn Şems semtinde düzenlenen gösterilere cunta güçlerinin müdahalesi sırasında Mahmud Halid Berakat adlı Hilvan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencisi yaşamını yitirdiği belirtildi.

Feyyum`da gerçekleştirilen darbe karşıtı yürüyüşlere cunta güçlerinin müdahalesinin ardından çıkan olaylarda da bir öğrencinin öldüğü ifade edildi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı`ndan yapılan açıklamada, Feyyum`daki gösteriler sırasında Ömer Mahmud Abdulaziz isimli öğrenci, karnına kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

Feyyum`daki emniyet kaynakları ise güvenlik güçlerinin göstericilere karşı gerçek mermi kullanmadığını savundu. Emniyet biriminden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, göstericilere karşı sadece göz yaşartıcı gaz kullanıldığını iddia etti.

Mısır`da hükümetin aldığı bir kararla 30 Ekim`den bu yana yasaklı konumunda olan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi`nin "Zulme karşı direnin" adı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısı üzerine, başkent Kahire`nin birçok mahallesi ile İskenderiye, Hilvan, Giza, Süveyş, Garbiye, Minya ve Feyyum kentlerinde gösteriler düzenlenmişti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir