• DOLAR 32.539
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2440.497
  • ...
"İsrail ancak güçten anlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Fırat, yaptığı yazılı basın açıklamada, “Siyonist İsrail güvenlik güçlerinin Müslümanların ilk kıblesi olan kutsal mekân Mescid-i Aksa'ya girerek terör estirmesini nefretle ve şiddetle kınıyoruz.”dedi


 

İslam Ülkelerindeki hükümetlerin batı ile olan ilişkilerinin İsrail’i cesaretlendirdiğini belirten Karalar, “Uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail’in silahlı unsurları, ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa’ya girerek Camii’nin içerisinde terör estirmiştir.  Camide bulunan Kur’an-ı Kerimler yerlere atılmıştır. Cami içindeki Müslümanları tartaklanmışlardır. Cami dışında olayları protesto eden Müslümanların üzerine ses bombası, gaz bombası ve plastik mermi ile saldırmışlar ve çıkan çatışmada birçok kardeşimizi yaralamışlardır. Terör örgütü İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğu aşikârdır. Siyonist İsrail’in bu küstahca davranışlarının kaynağı Batı’dan almış olduğu cesarettir.”dedi.


 

Türkiye’nin İsrail'e karşı ciddi bir şekilde uluslararası diplomasi oluşturmasını istediklerini belirten Karalar, “İsrail her şeye rağmen zulmüne devam etmektedir.  Bu mesele lafla geçiştirilecek bir şey değildir. Milletimiz İcraat istiyor, laf değil! Etkisiz naralara karnımız tok. Marifet İsrail’in operasyonuna karşı caydırıcı bir güç oluşturmak ve yaptırımlarla dur demektedir, harekete geçmektedir. Filistin için İsrail’i lanetlemek kınamak önemlidir. Türkiye İsrail'e karşı ciddi şekilde uluslararası diplomasi oluşturmalıdır. Uluslararası kuruluşlar derhal harekete geçirilmeli, yaptırımlar planlanmalı ve icraata geçirilmelidir. İsrail kendisine karşı devletler bazında yaptırım uygulanmaması ve tepki verilmemesinden güç almaktadır. İsrail güçten anlar. Güçlü bir çıkış yapılması lazım. İsrailli diplomatlar derhal ülkesine gönderilmelidir. İsrail ile askeri, ticari, siyasi ve kültürel tüm anlaşmalar derhal askıya alınmalı ve hatta iptal edilmelidir. İsrail’e yapılan Türk Havayolları ve Özel şirketler ile gerçekleştirilen uçuşların ve kargo seferlerini acilen iptal edilmeli ve yasaklanmalıdır. Kürecik’teki Radar Üssünün faaliyetini derhal durdurup İsrail'i körleştiriniz.”ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir