• DOLAR 32.578
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2417.008
  • ...
Kayseri`de Mescid-i Aksa için meşale ve fenerli yürüyüş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ- Kayseri İmam Hatip Mezunları Derneği (KİMDER) öncülüğünde, yüzlerce kişilik bir yürüyüş düzenlendi. Saat 17.00’da Kur’an tilavetiyle başlayan programda Bürüngüz Camii önünde KİMDER başkanı Avukat Seyit Halil Yüzgeç tarafından kısa bir basın açıklaması yapıldı.

Yüzgeç, sık sık tekbir ve sloganlarla kesilen açıklamasında, “Filistin işgal altında, Doğu Türkistan işgal altında, Arakan işgal altında” diyerek başladı. “Zulüm altında milyonlarca mü’min ve diğer dinlere mensup insanlar var, inim inim inliyorlar. Bu işgalin altında israil’in imzası var, katil İsrail. Sadece mescitlerimiz değil, gençliğimiz işgal altında, kadınlarımız işgal altında. Beyinlerimiz, direnme azmimiz, umudumuz işgal altında. Ve bu işgalin üzerinde kara bir leke gibi duran İsrail, pis ve kirli ayaklarını kutsal mabedimize, Hz. Peygamber’in ayak bastığı o mabede uzatmaya cüret eden İsrail. Binlerce defa kahrolsun İsrail. Bugün zulüm altında olan Mescid-i Aksa değil, Mekke-i Mükerreme’dir.. Bugün işgal altında olan Medine-i Münevvere’dir, Arafat Meydanı’dır.” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasının ardından, ellerinde meşaleler, Filistin bayrakları, pankart ve dövizlerle Sivas Caddesi’nde yürüyüşe geçen kortej, yol boyu tekbir ve sloganlarla ilerledi. Kortej ilerlerken vatandaşlar araçlarından,  balkonlardan ve yol kenarlarından yürüyüşe katılanlara sevgi gösterilerinde bulundu.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, 200 fenerin gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu. (Fatih Gültekin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir