• DOLAR 32.564
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2431.165
  • ...
`Siyasi sorumluluk bilinci ile davranmamız gerektiği unutulmamalıdır.`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - AK  Parti Diyarbakır Milletvekili Dr. Mehmet S. Hamzaoğulları, Diyarbakır-Ankara uçağında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile bir oğlu Kobani olaylarında PKK/HDP yandaşlarının hedefi haline gelerek yaralanan bir şahıs arasında yaşanan tartışmada iki tarafı sakinleştirip olayın büyümesini engellediğini belirterek, "Olayı provoke ettiğimi düşünmek akıl ve izandan uzaktır." açıklamasında bulundu.

 29 Ekim  günü Bağlar ilçesinde, eşinin yanında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden astsubay Necdet Aydoğdu’nun cenaze töreni katılmak için Perşembe günü sabah uçağı ile seçim bölgesi olan Diyarbakır’a gittiğini ve aynı günün akşamında da, bir sonraki gün başlayacak olan Afyon’daki İstişare toplantısına katılmak üzere dönüş yaptığını belirten Hamzaoğulları, açıklamasına şöyle devam etti:

 “Siyasi sorumluluk bilinci ile davranmamız gerektiği unutulmamalıdır.”

“Dönüş yolunda uçakta haberlere konu olan olay gerçekleşti. O uçakta bulunmam şehidimize son vazifemi yapmak üzere Diyarbakır’da bulunmamdan dolayıdır. Üstelik Diyarbakır Milletvekilinin Diyarbakır uçağında olmasından daha doğal ne olabilir ki. 4 Kasım sabahı basına yansıyan bu olay üzerine, olayın nasıl gerçekleştiğini ve nelerin yaşandığının kamuoyunda aydınlatılması için birçok haber Müdürünün şahsıma talepleri oldu. Adımın haberlerde geçmesi ve olayın tarafı değil şahidi olmam nedeniyle açıklama yapma gereğini gördüm. Milletimizin her bir ferdinin demokratik hak ve özgürlüğünü korumamız ve saygı duymamız gereken bir dönemdeyiz. Yaşanan olaylar karşısında hepimizin hem kişisel hem de siyasi sorumluluk bilinci ile davranmamız gerektiği unutulmamalıdır.”

 “Olayı provoke ettiğimi düşünmek akıl ve izandan uzaktır”

Selahattin Demirtaş’ın yaşanan olayın duyurulmasında ve yaşanmasında kendisi hakkında şüpheli ifadeleri kullanmış olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Hamzaoğulları, “ Ben iki tarafı sakinleştirip olayın büyümesini engellemişken benim de olayı provoke ettiğimi düşünmek akıl ve izandan uzaktır. Yaşanan olay zaten ses kaydı ile ortadadır. Nasıl başladığı ve nasıl bittiği herkesçe bilinmektedir. şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir