• DOLAR 32.524
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2490.689
  • ...
SON DAKİKA
Davutoğlu: Mescid-i Aksa bir gün hürriyetine kavuşacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Toplu açılış programları için Bursa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmasında Mescidi Aksa’ya işgalci İsrail askerlerinin girdiğini anımsatarak, izzetli ve onurlu Müslümanların ve insanlığın bu işgalcilere fırsat vermeyeceğini söyledi. Davutoğlu, “Kudüs, bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir.”dedi. Mescid-i Aksa’nın bir gün elbet hürriyetine kavuşacağını dile getirdi.

Bursa Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) bahçesinde, yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, “Nasıl Bursa'nın işgali daim olmamışsa, nasıl izzetli ve onurlu Bursalılar buna izin vermemişse, izzetli ve onurlu Filistinliler, izzetli ve onurlu Müslümanlar ve insanlık, bu işgalcilere izin vermeyecek. Nasıl Osman Gazi'nin türbesi kurtulmuşsa, inşallah Mescid-i Aksa da bir gün hürriyetine kavuşacaktır. Buna kimse engel olamaz. Ne yaparsa yapsınlar, dünya ne kadar sesiz kalırsa kalsın bilsinler ki her Müslümanın kalbinde, zihninde Mescid-i Aksa yaşar, Mescid-i Aksa hiç unutulmaz. Kudüs, bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir”dedi.

Geçen sene Bursa'ya geldiğini ve Bursa'ya 'Ulu şehir' dediğini hatırlatan Davutoğlu, “Bu isim tutmuş. Buna çok memnun oldum. Gerçekten ulu bir şehir Bursa ve köklü bir şehir. Uluşehir, Bursa'dan Kudüs'e bin selam diyen kardeşlerimize selam olsun. Onların selamını iletmek bizim boynumuzun borcudur.”şeklinde konuştu.

Hamas lideri Halid Meşal Bursalılar’a selam gönderdi
Tören öncesinde Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Hamas lideri Halid Meşal ile telefonda görüştüğünü söyleyen Davutoğlu, Abbas ve Meşal'in, Bursalılara selam gönderdiğini dile getirerek, “Onlara dedim ki, biraz sonra Bursalılar ile görüşeceğiz. Orada Filistin bayrağı ile al yıldızlı bayraklar dalgalanacak, dedim. Telefonda sesinin titremesinden duygulandığını hissettim. O kardeşlere selamımı iletin, dedi. Filistinlilerin selamı ulu şehrin üzerine olsun."diyerek Halid Meşal’in selamını Bursalılara iletti.

Bursa'ya üç sebeple geldiklerini dile getiren Davutoğlu, “Birincisi, Başbakanlık görevini aldıktan sonra bu ağır sorumluluğu omuzlarımda hissettikten sonra bütün şehirlere gitmeye, bütün şehirlerle bu yola çıkış noktasında ahitleşmeye, helalleşmeye karar vermiştim. Tek tek şehirleri gezerken, en önde Bursa'nın olması doğaldı. Bursa, cihan devletinin doğdu şehir. Biz Bursa'yı ihmal edemeyiz. Bursa'yı ihmal eden tarihini, kimliğini, benliğini ihmal eder. Bursa'yı bilmeyen benliğini, kimliğini inşa edemez. İkincisi biraz önce de değerli Başbakan Yardımcımızın ifade ettiği gibi 721 milyon liralık 21 eseri hizmete açmak. Üçüncüsü ise Türkiye'deki AK Parti yönetimindeki bütün büyükşehir belediye başkanlarını Bursa'da topladık. Onlarla buluşarak hem büyükşehir belediyelerinin sorunlarını tartışmak istedik. Onun kadar belediye başkanlarımızın Bursa'dan istifade etmesini, Bursa'nın huzuruna gelmesini arzu ettik. 18 büyükşehir belediye başkanımızla ve 9 bakanımızla Bursa'nın huzurundayız.”diye konuştu.

Davutoğlu yaptığı konuşmanın ardından, kendisiyle beraber Bursa’ya gelen diğer 8 bakanla birlikte toplu açılış töreni gerçekleştirerek kurdeleleri kesti. (Zeki Aras –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir