• DOLAR 32.564
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2426.442
  • ...
"Mescid-i Aksa İslam aleminin meselesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKSARAY - Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ ya yönelik çirkin saldırılarını protesto etmek için Ulu Camii avlusunda toplandı.


Grup adına açıklama yapan İHH Aksaray Şube Başkanı Önder Özkan, "Son bir haftadır Mescid-i Aksa üzerinde kirli oyunlar düzenleyen İsrail, Müslümanlar için kutsal olan bu mekanda bir başka skandala daha imza atmıştır. Mescid-i Aksa'nın içerisine giren 100 kadar İsrail askerinin Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalesi üzerine 27 kişi yaralanmıştır. Aksa içerisinde bulunan Kıble Camii'ne sığınan Müslümanları kovalayan İsrail askerleri, Kıble Camii içerisinde gezerek göstericileri tartaklamış, bu esnada cami içerisindeki Kur'an-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görülmüştür.”diyerek yapılan saldırıları aktardı.

Özkan, “Bizler için oldukça önemli bir mekân olan Mescid-i Aksa' ya yönelik bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Mescid-i Aksa sadece Filistin'in değil tüm İslam aleminin meselesidir" dedi. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir