• DOLAR 32.591
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2513.863
  • ...
`Bugün ilk kıblemiz işgal altındadır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAYSERİ – Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KAYKİP), siyonist İsrail askerlerinin Müslümanların İlk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya kirli postallarıyla girerek, Kur’an-ı Kerimleri yere atmasını yaptığı basın açıklaması ile protesto etti. Bürüngüz Cami önünde Cuma namazı çıkışı toplanan Kayserililer, İsrail aleyhine sloganlar attı.

“Kutsal topraklar bugün siyonistlerin işgali altındadır”
KAYKİP adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Kurt, İsrail’in tarih boyu yaptığı zülme dikkat çekti. Kurt, “Yıl 1948; siyasal otoritesini yitirmiş, ulus ve mezhepçi devletlerin kurulduğu ve başlarında işbirlikçi aktörlerinin getirilmesinin verdiği boşluktan yararlanan siyonistler İslam ümmetinin kalbine bir hançer gibi saplanarak müminlerin 3 kutsal mescidinden biri olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu yerde bir İsrail devleti kurmuşlardır. Rabbimizin etrafını bereketli kıldığı, kulu ve Resulünü bir gece yeryüzündeki bilinen tevhid sembolü İbrahim/İsmail Peygamberlerin inşa ettiği ilk mescit olan Mescid-i Haram’dan alarak gücün ve devletin simgesi Davut/Süleyman Peygamberlerin inşa ettiği Mescid-i Aksa’ya götürdüğü topraklar bugün siyonistlerin işgali altındadır.”dedi.

“Sloganlar ile şu ana kadar kahrolmuş hiçbir topluluk yoktur”
Müslümanların zillet altında yaşadığına ve Müslümanların sadece “Kahrolsun İsrail” demekle yetindiğine dikkat çeken Kurt, “Dünyada iki milyara yaklaşmış 50’nin üzerinde devlet ile temsil edilen, ekonomik olarak Allah’ın kendilerine ikram ettiği sayısız doğal kaynaklarla zenginleşmiş olan Müslümanlar, bugün maalesef çok acı ama zillet altında yaşamaktadırlar. Bir avuç siyonist köpekler adeta Müslümanlar ile alay edercesine, hakaret edercesine, dalga geçercesine en mahrem/kutsal yerlerimize kadar kirli postalları ile kirletmekte ve sadece bizler ‘Kahrolsun İsrail’ demekle yetinmekteyiz. Sloganlarla şu ana kadar kahrolmuş hiçbir topluluk yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Ey müminler; bugün ilk kıblemiz işgal altındadır”
Kurt, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Ey müminler; bugün ilk kıblemiz işgal altındadır. Medine’de Bedir’den Müslüman bir kadının kutsalına yapılan saldırı Allah Resulü ve Müminler tarafından nasıl cezalandırmış ise bugün siyonist köpeklerin de aynı şekilde cezalandırılması kaçınılmazdır. Bunlar Peygamber katletmiş, Allah’ın vahyini değiştirmiş, kendilerine verilen her türlü nimette rağmen isyandan hiç geri kalmamış bir kavmin günümüzdeki tezahürlerinden başka bir şey değildir.”

Basın açıklaması “Kahrolsun İsrail, dişe diş-kana kan, İntikam intikam!” sloganları atılarak son buldu.

“İslam dünyasının bu sessizliği içimi acıtıyor”
Basın açıklamasının ardından İlke Haber Ajansına (İLKHA) konuşan Kayseri Baro Başkanı Av. Fevzi Konaç, “ İsrail Ortadoğu’da Müslümanlarının gözünün içine baka baka zulmediyor ve kan döküyor,  zalimliği ile tarihe not düşürüyor. Onların yaptığından daha çok biz Müslümanlar olarak İslam âlemi olarak neler yapıyoruz onu sorgulamamız lazım. Bir hukukçu ve her şeyden önce Müslüman olarak ilk kıblemizin düşürüldüğü bu durum ve İslam dünyasının bu sessizliği içimi acıtıyor. Bugün Kayseri’de küçük bir gurupla hak katına bir dua gönderdik. Birleşmiş Milletlere güvenerek uluslararası arenalarda hak hukuk arayarak bir yere varamayacağımızın artık Müslümanlar tarafından anlaşılması gerekir. Müslümanlar arasındaki bu dağınıklığımızı toparlamamız adına belki bu son olaylar bize bir fırsat verir ve silkelenmemize neden olur inşallah.”dedi.

“Birliktelik kurmadığımız takdirde bu kan ve gözyaşı devam edecektir”
Mavi Marmara saldırısının uluslararası ceza mahkemesi tarafından savaş suçu olarak tanımlandığı fakat kovuşturma yapılamayacağı yönündeki kararı hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine Konaç, “BM ve yan kuruluşlarının bizleri tatmin ederek bir karar vereceğini zaten düşünmüyorum, bu umutlarımızı artık gözden geçirmemiz gerekiyor. Eğer İslam ülkeleri bir araya gelip kendi hukuklarını ve adaletlerini temin edecek bir kuruluş ortaya çıkarmayacaklarsa bu kan ve gözyaşı devam edecektir. Türkiye’deki mavi Marmara süreci devam ediyor, beklentilerimizi tatmin edecek kararlar bekliyoruz. Artık Müslümanların şunu anlaması lazım, bir birliktelik kurmadığımız takdirde bu kan ve gözyaşı devam edecektir.” ifadelerini kullandı. (Fatih Gültekin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir