• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Kâhtalılar, Mescid-İ Aksa`nın için toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa  ve Müslümanlara karşı sergilediği  insanlık dışı saldırılar basın açıklaması ile  protesto  edildi.

Kâhta Yüzüncüyıl parkında saat 13.00’da başlayan program Halil İbrahim Ödemiş Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Basın açıklamasını tüm STK’lar adına, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdullah Kılıç okudu.

“İsrail, Filistin’de kan dökmeyi amaçlıyor”
Terör devleti İsrail’in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin’de kan dökmeye yönelik bir çaba olduğunu ifade eden Kılıç “İsrail küstahça, tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. İsrail sadece Müslümanlar için değil, insanlıktan nasibini almış herkes için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm, tüm insanlık için durmadan problem üretmektedir. Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir.” dedi.

“Müslümanların yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak…”
Kılıç açıklamanın devamında, “Şunu tüm dünya bilmeli ki Müslümanların yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak işgalci İsrail’in varlığı ve sapkın Siyonizm düşüncesi kabul edilemez. Terör devleti İsrail var olduğu müddetçe bu coğrafyanın barış ve huzura kavuşması mümkün değildir. Bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve de tüm terör olaylarının kışkırtıcısı İsrail’dir. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette, küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden Siyonizm’in insanlığa getireceği ancak ve ancak köle düzenidir. Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare edilmesinden geçmektedir.” ifadelerinde bulundu.

Bugün buradan tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını haykırdıklarını belirten Kılıç,  terör devleti İsrail’in Kudüs’ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günlerin çok yakın olduğunu söyledi.

Basın açıklamasının ardından müslüman halk sessiz bir şekilde dağıldı. (Mehmet Eren-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir