• DOLAR 32.352
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2308.306
  • ...
Ğamri: Halk, devrim için ciddi hazırlıklar yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mücahid Temel / Doğruhaber

3 Temmuz 2013’te Mısır’da meydana gelen darbeden sonra, halka yönelik baskılar bütün şiddetiyle devam ediyor. Son olarak darbeciler, siyonistlerin emriyle Gazze sınırında tampon bölge oluşturmak için Sina halkını zorla yerlerinden ediyor. Evini boşaltmak istemeyenleri kaçırıyor veya öldürüyorlar. Mısır’daki son gelişmeleri ve Sina’da yaşanan olayları Cemaati İslamiye Liderlerinden ve ‘Darbeye Karşı Meşru Yönetimi Destekleyen Milli Koalisyon’ üyelerinden İslam El Ğamri’ye sorduk. İşte Mısır Cemaati İslami yetkilisinin sorularımıza verdiği cevaplar…

‘HALK DEVRİM İÇİN CİDDİ HAZIRLIKLAR YAPIYOR’

Öncelikle Mısır’ın son durumunu hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Mısır halkı, baskıcı ve dayatmacı askeri rejimin tutumuna karşı infial içindedir. Mısır halkı şu an bu katilleri ve darbecileri yargılamak ve onlardan hesap sormak için gerçek bir devrim yapmak için hazırlık yapıyor. Üniversite gençleri Sisi’nin yaptıklarına karşı durarak sokağa dökülecekler. Gördüğünüz gibi darbeciler, ellerinden gelen bütün ifsadı yaptılar. Halkı cezalandırdılar, tutukladılar ve kaçırdılar. Mısır halkı bunlardan ölüm ve işkence dışında başka bir şey görmedi. Darbecilerin halkın yararına olacak herhangi bir icraatları yoktur. Halk ekonomik yönden de ciddi sıkıntılar yaşıyor. Darbecileri devirmek için şu an Mısır halkı ciddi bir hazırlık yapıyor. Darbeciler şu an siyonistlere köle olmuş durumda. Mısır halkı bunu kabul edemez. Gelecek aylar aylarda halk tekrar devrimini başlatacaktır. Allah yardımcıları olsun. İnşaallah gerçek özgürlüğünü elde edecektir. Mısır halkı daha önce Mübarek’e karşı başlattığı devrimle Hüsnü Mübarek’i devirmişti. Şimdi de Batının ve siyonistlerin temsilcisi olan Sisi’ye karşı devrimlerini gerçekleştirecektir.

SİNA OLAYLARININ ARKASINDA SİYONİSTLER VAR

Şu an Mısır’ın Sina bölgesinde şiddetli olaylar yaşanıyor. Halk katliamlardan geçiriliyor. Sina bölgesinde neler oluyor?

Şu an Sina’da darbeciler, siyonistlerle beraber halka karşı sistemli bir savaş başlatmıştır. Sina’da yapılanlar Gazze’de ve işgal altında bulunan yerlerde yapılandan farklı değildir. Çünkü Gazze’nin ve Sina’nın düşmanları birdir. Mısır’da darbecilerin atığı her adımın arkasında siyonistler vardır. siyonistler, Sina’yı boşaltmak istiyor. Bunun için darbeciler, siyonistlerin emriyle harekete geçti. Böylece Gazze sınırda tampon bölge yapma kararı aldı.

Sina’yı terk etmek istemeyenler öldürülüyorlar. Onları tutuklayıp çeşitli işkencelerden geçiriyorlar. Yaptıkları katliamları kanun dışı yapıyorlar. Öldürmek istedikleri kişileri herhangi bir sorgudan geçirmeden, mahkemeye çıkarmadan katlediyorlar. Oradaki askerlere istedikleri gibi öldürme emri vermişler. Sina halkını kanunsuz bir şekilde uçaklarla, tanklarla ve ağır silahlarla vuruyorlar. Tabi bütün bunları herhangi bir delil göstermeksizin terörist oldukları bahanesiyle yapıyorlar.

Biraz da tampon bölgeyi konuşalım…

Sina’da, Gazze sınırında bulunan halkımızı zorla evlerinden çıkarıyorlar. Bu şekilde 400 metre ile 2000 metre yani iki kilometre gibi büyük bir alanı boşaltıyorlar. Daha önce de belirtiğim gibi burayı boşaltmak istemeyen halkımızın evlerini ve camileri, Gazze’de olduğu gibi yıkıyorlar. Bu şekilde Gazze’deki kuşatmayı sağlamlaştırıyorlar. Gazze’nin hayat damarı olan tünelleri yok ediyorlar. Bir nevi Gazze’yi açık bir hapishaneye çeviriyorlar.

Darbeci Sisi’nin bu konuyla ilgili yaptığı açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Darbeci Sisi, yaptığı her konuşmada halkı ve kamuoyunu aldatmaya yönelik açıklamalar yapıyor. Evleri çocukların başı üzerin de yıktıktan, haksız yere o masumları katlettikten sonra, Sisi ekranlara çıkarak Sina olaylarından ötürü üzgün olduğunu belirtti. Barbarca katliamlar, işkenceler ve evleri yıktıktan sonra üzgün olması yetmez. Yaptıkları bu zülüm ve katliamlardan dolayı mahkemelerde yargılanmaları gerekir. Sina’dan bize ulaşan bazı fotoğraflarda insanlara çeşitli işkencelerin yapıldığını ve bu işkencelerin neticesinde katledildiklerini gördüm.

‘MUHTAR, MISIR’IN ÖNEMLİ SİMGELERİNDENDİ’

Son olarak misafir olarak Türkiye’ye gelip, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Âlim Muhammed Muhtar’dan bahseder misiniz?

Şeyh Muhammed Muhtar büyük bir âlim, mücahit ve muhacirdi. Kendisini, vaktini, ömrünü ve her şeyini Allah’a adamıştı. 7 yıl Hüsnü Mübarek’in zindanlarında tutuklu bulunduktan sonra, yaklaşık 20 yıl önce Mısır’dan çıkmak zorunda kalmıştı. İnsanları Allah yoluna davet etmek ve yol göstermek için hicret etmişti. Onun yazdığı birçok kitabı ve yazıları bulunmaktadır. Mısır halkı tarafından sevilen bir şahsiyetti. Halk onu meşhur davetçi Abdulhamid Kışke benzeterek, Saidili Kışk olarak tanıtıyordu. Mısır’ın dört bir yanında onun yetiştirdiği öğrenciler vardır. Yine o, Cemaati İslamiye’nin ve Mısır’ın simgelerinden biriydi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir