• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yeniden bir Selahaddin lazım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- AK Parti Gençlik Kolları ve Akıncılar Derneği Cuma namazı çıkışı Akdeniz ilçesi merkez Ulu Camii avlusunda,  Siyonist İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girerek Kur’an-ı Kerimleri yere atmasını protesto etti. Basın açıklamasına katılan vatandaşlar Mescid-i Aksa’nın Siyonist İsrail’in elinden kurtarılabilmesi için tekrar bir Selahaddin’e ihtiyaç olduğunu ifade ettiler.

Cuma namazı çıkışı Ulu Camii avlusunda bir araya gelen grup adına basın açıklamasını AK Parti Gençlik Kolları Mersin İl Başkanı Mehmet Sait Kaya okudu. Kaya, “Kurulduğu günden bu güne Siyonist İsrail başta ABD olmak üzere haçlı zihniyeti taşıyan batı ile birlikte İslam dünyasına fitne sokmakta ve İslam coğrafyasını kana bulamaktadır” açıklamasına yer verdi.

Mescid-i Aksa’da çiğnenen sadece Mescid-i Aksa’nın halıları olmadığını ifade eden Kaya daha sonra, “Orada ben Müslüman’ın ve her insanın kalbi ve ruhu çiğnenmiştir.  Dünyanın şımarık çocuğu İsrail’in Filistin halkına uyguladığı baskılar biran önce son bulmalıdır. İsrail’in dünyanın gözleri önünde yaptığı saygısızlıklardan biran önce hepimizin silkelenmesi lazım. Tüm dünyanın gözlerini Kobani’ye çevirdiği bir dönemde İsrail’in yaptığının çok manidar olduğunu bilmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasına katılan grup sık sık, “ Kahrolsun İsrail” sloganı attı.

Açıklamaya katılanlar, İsrail’in elinden Mescid-i Aksa’nın kurtarılabilmesi için yeniden bir Selahaddin’e ihtiyaç olduğa vurguda bulundular.

Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir