• DOLAR 32.573
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2426.93
  • ...
 Ezanın yankılanmadığı bir yerde ölmek istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / özel

Şeyh Muhammed Muhtar, Mısır’da Rabia meydanında yaptığı konuşmalarla milyonları coşturmuş, devrime öncülük etmiş ve hayatını da İslam davasına adamış mümtaz şahsiyetlerden biriydi.

Şeyh Muhammed Muhtar, sürgünde olduğu Londra’dan bir ziyaret için İstanbul’a gelmişti. Şeyh Muhtar geçirdiği bir rahatsızlık sonucu İstanbul`da hakkın rahmetine kavuştu. Şeyhe yakın bir isim muhabirimize şeyhin vefatıyla ilgili bir tevafuku şöyle anlattı:

“Avrupa’da yaşayan Müslümanların en çok korktukları şey orada vefat edip bir Hristiyan mezarlığına gömülmektir. Çünkü bizler ezan sesinin yankılanmadığı bir yerde ölmeyi ve böyle bir yerde defnedilmeyi arzu etmiyoruz. Bu duyguyu Avrupa’da yaşayan her Müslüman yüreğinde hissetmektedir. Bu noktada şeyhin İstanbul gibi bir İslam beldesinde vefat etmesi de ilginç bir tevafuktur. Hepimiz şeyhin vefatına üzüldük ancak İstanbul’da vefat ettiği için mutluyuz.”

Şeyhin vefatıyla ilgili ilginç bir husus ise cenaze namazının kılındığı yer. Şeyhin cenaze namazı Eminönü Yeni Camiinde kılındı. Edindiğimiz bilgilere göre uzun zamandır Yeni Camide kılınan ilk cenaze namazı oldu.

 

Şeyh Muhammed Muhtar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir