• DOLAR 32.83
  • EURO 35.458
  • ALTIN 2520.938
  • ...
ABD ile Barış, Müslüman Kürtlere Savaş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK yönetimi, Abdullah Öcalan’ı 1999 yılında gittiği Kenya’da paketleyerek Türkiye’ye teslim Amerika’nın çözüm sürecinde gözlemci olmasını istedi.

Avusturya’nın Der Standard gazetesine konuşan KCK yürütme konseyi eş başkanı Cemil Bayık, Amerika ve İsrail’in yıllar önce başlattığı Büyük Orta Doğu (BOP) projesinin gerçekleşmesi için kendilerine de bir pay verilmesi gerektiğini ima ederek, “Kürtler, Ortadoğu’da belirleyici bir güçtür. Kürtler katılmazsa, Kürtler içine alınmazsa, Ortadoğu’daki sorunlar çözülemez. Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesi için Kürt sorununun çözülmesi gerekiyor” diye konuştu..

Çözüm sürecinin çok kritik bir aşamada olduğunu savunan Bayık, çözüm sürecinin geldiği noktada, "üçüncü bir gücün" çözüm sürecine gözlemci olmasını istediklerini söyledi. Bayık, ”Bu Amerika olabilir. Uluslararası bir heyet de olabilir. Aracılara, gözlemcilere ihtiyaç var. Bizler Amerikalıları da (gözlemci olarak) kabul edebiliriz ve gördüğümüz kadarıyla o yöne doğru bir gidiş var" diyerek Amerikalılarla görüştüklerini gizlemedi.

Amerikayla Barış, Müslüman Kürtlere Savaş

Öte yandan Lider örgütü olduğu söylenen PKK’nin, Abdullah Öcalan’ı 1999 Yılında gittiği Kenya’da paketleyerek Türkiye’ye teslim eden ABD ile barışa biliyor olmasına karşın, 1992-1995 yılları arası çatışmaya zorladığı Hizbullah Cemaati’ne karşı 29 yıl önceki kan davasını sürdürerek Kurban eti dağıtan gencecik Kürt gençlerini barbarca katletmesini, Kürt halkının ve kamuoyunun sorgulaması gerekiyor. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir