• DOLAR 32.6
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2491.072
  • ...
`JİTEM`in Hizbullah`ı Kurduğu Yalandır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski PKK`li ve JİTEM mensubu Abdulkadir Aygan, sosyal paylaşım sitesinde Hizbullah Cemaati hakkında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

12 yıldır İsveç`te kaldığını belirten Aygan`ın, Hizbullah hakkındaki açıklamaları ve sorulan sorulara verdiği cevaplar, bugüne kadar Hizbullah`a karşı yürütülen kirli politikaları çürütecek nitelikte.

Kendisine Hizbullah konusunda sıksık sorular geldiğini aktaran Aygan, ``Hizbullah konusunda sık sık sorular geliyor. Bu konuda son kez tekrar etmek ihtiyacı duyuyorum. Her kim Hizbullah’ı nasıl değerlendirirse değerlendirsin.1992-1993 yılında Hizbullah konusunda 7. Kolordu komutanlığında yapılan İstihbarat toplantısında okunmak üzere JİTEM Komutanı Binbaşı C.Aydın`a rapor yazmış bir memur olarak kendi görüşümü yazıyorum.

"JİTEM`in Hizbullah’ı Kurduğu` Yalandır"

Kısa ve öz: Güneydoğu`daki Hizbullah; Hem laik Kemalist zihniyetin devlet erki eliyle İslami kesim üzerinde uyguladığı baskı, zulüm, inkâr ve yok edici politikaya karşı, hem de, Kemalist-laik-faşist zihniyetin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki taşeronu PKKnın Müslüman Kürtlere ve masum Türk halkının çocuklarına karşı giriştiği katliamlara, zulme, ihanete tepki olarak ortaya çıkmıştır. "JİTEM`in Hizbullahı kurduğu`` yalandır, iftiradır, hedef şaşırtmak için ortaya atılmış bir iddiadır." diyerek Hizbullah Cemaati hakkında ortaya atılan iddiaların yalan olduğunu gözler önüne serdi.

"Arif Doğan Yalan Söylüyor"

Bir sosyal medya kullanıcısının JİTEM`ci Arif Doğan`ın `Hizbullah ben Kurdum` iddiasını sorması üzerine Aygan, şu yanıtı verdi: "Arif Doğan`ın dediğine inanıyorsan benim şu an ölü olmam gerekirdi değil mi? Çünkü utanmadan `Abdulkadir Aygan`ı İsviçre`de öldürttüm, o yaşamıyor` diyordu. Arif Doğan JİTEM`i 1990 da kapattığını da söylüyordu değil mi? Peki benim basına verdiğim 1993 tarihli JİTEM maaş bordrosu neyin nesi?"

"Hizbullah Bir İhtiyaçtan Doğmuştur"

Başka bir soruya karşılık Hizbullah’ın bir ihtiyaçtan doğduğu görüşünü yenileyen Aygan, "Hizbullah örgütü bir ihtiyaçtan doğmuştur. Sağlam bir zemin üzerine inşaa edilmiştir. Sosyal ve ekonomik temeli vardır. En önemlisi de inanç temeli vardır. PKK`nın devleti aciz duruma düşürdüğü yıllarda Hizbullah PKK`yı hallaç pamuğu gibi savurdu. Şayet Hizbullah böyle yapmasaydı, o bölgede Müslüman halkın ne can güvenliği, ne mal güvenliği ve ne de ibadet özgürlüğü kalırdı." yanıtını verdi. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir